Vb 2018: Lineker és egy orosz hölgy lesz a sorsolás házigazdája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 11:28
null
Gary Linekert és Marija Komandnaját december 1-jén is egymás mellett láthatjuk
Gary Lineker és Marija Komandnaja lesz a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság december 1-jei sorsolásának két házigazdája.

 

 

A Kreml-palotában rendezendő eseményen a 32 résztvevő ország válogatottját nyolc négycsapatos csoportba sorsolják. Lineker felkérése valamelyest akár meglepő is lehet, hiszen a korábbi angol gólvágó gyakran kritizálja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget (FIFA) a Twitter-oldalán, amelynek több mint 6.7 millió követője van.

„Lineker őszinte és nyílt véleményei a szakmai tudásával együtt nagymértékben gazdagítják a futballvilág újságírását” – indokolta döntésüket Zvonimir Boban, aki a FIFA főtitkárhelyetteseként ténykedik.

Lineker társa a ceremónián Marija Komandnaja lesz, aki az egyik legismertebb orosz sportújságíró, több mint tíz éve dolgozik a Fox Sportsnak.

A jövő évi világbajnokság június 14-től július 15-ig tart.

Ugyanabból a zónából kijutó válogatottakat nem lehet összesorsolni, ez alól kivételt képez Európa. Az öreg kontinensről legfeljebb két csapat kerülhet össze egy csoportban.

1. kalap: Oroszország (házigazda), Németország (címvédő), Brazília, Portugália, Argentína, Belgium, Lengyelország, Franciaország

2. kalap: Spanyolország, Peru, Svájc, Anglia, Kolumbia, Mexikó, Uruguay, Horvátország

3. kalap: Dánia, Izland, Costa Rica, Svédország, Tunézia, Egyiptom, Szenegál, Irán

4. kalap: Szerbia, Nigéria, Ausztrália, Japán, Marokkó, Panama, Dél-Korea, Szaúd-Arábia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik