Vb 2018: Lewandowski-dupla, négyessel hangoltak a lengyelek

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 19:55
null
Robert Lewandowski (fehérben) két góllal hangolt a világbajnokságra (Fotó: AFP)
A lengyel labdarúgó-válogatott a világbajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén 4–0-ra megverte Litvániát Varsóban. A hazaiaknál Robert Lewandowski duplázott.

A Bayern München csatára higgadt befejezéssel a 19. percben szerezte meg a vezetést övéinek, majd a 33. percben húszméteres szabadrúgását követően a lécről a gólvonal mögé pattant a labda. Kevin Blom játékvezető először nem vette észre, hogy a labda teljes terjedelmével bent volt – sőt, a litván kapussal szemben történt szabálytalanság miatt szabadrúgást ítélt kifelé –, de a videobíró segítségével később megadta a gólt.

A harmadik lengyel találatot pompás összjáték előzte meg, az akciót Dawid Kownacki fejezte be góllal, a hajrában pedig Jakub Blaszczykowski értékesített egy általa kiharcolt tizenegyest.

A lengyelek négygólos győzelemmel hangoltak a világbajnokságra, amelyen első csoportmeccsüket június 19-én 17 órától Szenegállal vívják.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Lengyelország–Litvánia 4–0 (2–0)
Varsói Nemzeti Stadion. Vezette:
Blom (holland)
LENGYELORSZÁG: Fabianski (Szczesny, a szünetben) – Cionek, Bednarek (Pazdan, 53.), Jedrzejczyk (Piszczek, a szünetben) – Bereszynski, Krychowiak (Zielinski, 77.), Góralski, Rybus (Blaszczykowski, 70.) – Kownacki, Lewandowski (Teodorczyk, a szünetben), Milik. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
Gólszerző: Lewandowski (19., 33.), Kownacki (72.), Blaszczykowski (82. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik