Vb 2018: kokainnal bukott a perui gólrekorder, lemarad a tornáról!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.08. 13:28
null
Jó ideig csak nézheti a labdát Paolo Guerrero (Fotó: AFP)
Lemarad a 2018-as labdarúgó-világbajnokságról Paolo Guerrero: a perui válogatott csatár az Argentína elleni vb-selejtező után adott doppingteszten bukott meg, kokaint találtak a szervezetében. A nemzetközi szövetség (FIFA) egy évre eltiltotta a futballal kapcsolatos összes tevékenységtől – olvasható a szervezet közleményében.

 

Peru október 5-én Argentínában vendégszerepelt vb-selejtezőn (0–0), Paolo Guerrero végigjátszotta a találkozót. A mérkőzés után doppingtesztre vitték, az eredmény megdöbbentő: kokaint találtak a szervezetében. A 33 éves csatár – aki 32 találattal a perui válogatott gólrekordere – megsértette a FIFA antidopping-szabályzatának hatodik cikkelyét, a nemzetközi szövetség egy évre eltiltotta.

A büntetés november 3-tól van hatályban, így a Bayern Münchenben is futballozó, jelenleg a brazil Flamengót erősítő támadó biztosan lemarad az oroszországi világbajnokságról.

Érzékeny veszteség ez a Franciaországgal, Ausztráliával és Dániával egy vb-csoportban szereplő Perunak, hiszen Guerrero a vb-selejtezőben 5 góllal Edison Floresszel holtversenyben a legeredményesebb volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik