Vb 2018: kiraboltak egy brit újságírót, elfogták a tetteseket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.08. 20:30
Az orosz Belügyminisztérium elismerte, letartóztattak két embert Moszkvában, miután megpróbálták kirabolni a világbajnokságon dolgozó egyik angol újságírót.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ beszámolója szerint az újságíró péntek reggel vesztette el az eszméletét, miután a két elkövető valamit belecsempészett a BBC munkatársának reggeli kávéjába, s amikor egy metróállomáson magához tért, észlelte, hogy a mobiltelefonjának és bankkártyáinak nyoma veszett.

„A gyors felderítő munkának köszönhetően hamar sikerült egy gyanúsítottat előállítani, aki bevallotta a brit állampolgár értékeinek eltulajdonítását. A sértett pénteken jelentette be, hogy egy taxiban ellopták a személyes dolgait, s a rendőrség hamar meg is találta a taxit, s egy gyanúsítottat is sikerült előállítani” – közölte az orosz Belügyminisztérium szóvivője, Irina Volk szombaton délután a TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint.

A BBC munkatársa a második brit újságíró, akit a napokban megloptak a világbajnokságon: pénteken a The Independentnek dolgozó Miguel Delaney közölte, neki is ellopták a telefonját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik