Vb 2018: kié lesz az Aranylabda? Ők ketten a nagy esélyesek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.13. 23:14
null
Kylian Mbappé és Luka Modric között dőlhet el a vb-aranylabda sorsa (Fotó: AFP)
A fogadóirodák szerint Kylian Mbappé és Luka Modric a két legnagyobb esélyes az oroszországi labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának járó Aranylabda elnyerésére.

 

A francia válogatott 19 éves támadója, Kylian Mbappé a csoportmeccsek során egy gólt szerzett (Peru ellen), majd az egyenes kieséses szakaszban két találattal járult hozzá Argentína kiejtéséhez (4–3), Uruguay ellen gyengébben muzsikált (2–0), a belgák ellen (1–0) azonban jó teljesítményt nyújtott, de nem lőtt gólt.

A horvát válogatott csapatkapitánya, a Real Madriddal idén (is) Bajnokok Ligáját nyerő Luka Modric a csoportban Nigéria és Argentína kapuját is bevette, aztán a nyolcaddöntő hosszabbításában tizenegyest hibázott Dánia ellen, ám a szétlövésben javított, majd az oroszok búcsúztatása alkalmával szintén higgadt maradt a tizenegyespárbajban, és az angolok legyőzésekor is nagy mezőnymunkát végzett. Modric a horvátok három, hosszabbításos meccséből kettőt végigjátszott, a harmadikon a 119. percben cserélték le.

A bukmékerek Mbappé győzelmére 1.9-szeres pénzt fizetnek, míg Modric sikerét 3-szoros szorzóval adják. Rajtuk kívül esetleg még Antoine Griezmann (10.0), N’Golo Kanté (13.0) és Paul Pogba (17.0) szólhat bele a világbajnoki Aranylabda elnyeréséért folyó csatába, de mindhármuk győzelme meglepetésnek számítana.

Könnyen elképzelhető, hogy a Mbappé és Modric között zajló versenyfutásból az kerül majd ki győztesen, akinek a csapata megnyeri a döntőt.

Ugyanakkor érdekesség, hogy a vb-aranylabdát 1994 óta nem nyerte meg olyan játékos, aki az adott évben világbajnok lett: akkor Romário diadalmaskodott. 1998-ban Ronaldót, 2002-ben Oliver Kahnt, 2006-ban Zinédine Zidane-t, 2010-ben Diego Forlánt, míg legutóbb Lionel Messit választották meg a legjobbnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik