Vb 2018: kiakadt a spanyol elnök, 150 embert utaztat a szövetség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.04. 18:42
null
Rubiales be fogja szüntetni a támogatók utaztatását (Fotó: AFP)
Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) új elnöke felháborodottan vette tudomásul, hogy a szervezet 150 embert utaztat a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságra.

A május 17-én megválasztott elnök hétfőn elmondta, a szövetség előző vezetősége körülbelül kétmillió dollár (545 millió forint) értékben szervezett nyolcnapos kirándulást különböző tisztviselőknek, munkatársaknak és támogatóknak.

„Nagyon ideges vagyok, mert ez befolyásolja a jutalmakat is. Ha a nyolcnapos vakáció csak három napig tartana, akkor nagyobb lenne a mozgásterünk, és több pénzt adhatnánk a játékosoknak” – nyilatkozta Rubiales. Hangsúlyozta, az utazást nem lehet lemondani, és a befizetett összeget nem lehet visszaigényelni.

A küldöttség tagjai a hírek szerint luxusszállodákban laknak, és tolmácsokat, valamint a helyi szállítást is fedezi számukra az RFEF, hiszen a kazanyi és a kalinyingrádi csoportmérkőzések mellett Szentpétervárra is ellátogatnak.

„A szövetséget mifelénk nem ezért hozták létre, ez nem fog megtörténni a jövőben” – fogadkozott Rubiales. A spanyol sportsajtó értesülései szerint a válogatott tagjai fejenként 120 ezer dollárt (32.7 millió forint) kapnak, ha világbajnokok lesznek.

Rubiales elődje, Ángel María Villar csaknem három évtizeden keresztül irányította a szövetséget, volt a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség alelnöke is, tavaly óta azonban hűtlen kezelés, sikkasztás, okirat-hamisítás és korrupció miatt zajlik ellene eljárás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik