Vb 2018: Kane-nek most nagyon fáj, Southgate nagyon büszke

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 00:05
null
Az angolok nagyon szomorúak, de egyben büszkék is (Fotó: AFP)
Mint ismert, Horvátország története során először jutott be a labdarúgó-világbajnokság döntőjébe azzal, hogy hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Angliát. A mérkőzés lefújása után közvetlenül a főszereplők egy része, így az angolok részéről a csapatkapitány és a szövetségi kapitány, Harry Kane és Gareth Southgate, a horvátoktól pedig a gólt és gólpasszt jegyző Ivan Perisic értékelte a történteket.

 

„Nehéz helyzet, nagyon csalódottak vagyunk. Nagyon keményen dolgoztunk, a szurkolók csodálatosak voltak. Kemény meccs volt, egyenlő erők csatája. Biztos vagyok benne, hogy ha visszanézzük majd a mérkőzést, találunk olyan dolgokat, amelyeket jobban csinálhattunk volna. 1–0-s vezetésnél sok helyzetet dolgoztunk ki, majd talán túl mélyen védekeztünk. Túl sok a ha és a de. Ilyen nagy meccseken apróságok döntenek, s ezek ma nem nekünk kedveztek” – mondta a lefújást követően Harry Kane az ITV kamerája előtt.

„Olyan keményen dolgoztunk, ahogy csak tudtunk. Fáj, most nagyon fáj. És még sokáig nagyon fog fájni, de felemelt fejjel tekinthetünk a történtekre. Ez egy csodálatos utazás volt, tovább is jutottunk, mint azt előzetesen gondoltuk. Tanulnunk kell ebből, a magunk javára kell fordítani a történteket” – zárta mondandóját az angolok csapatkapitánya.

„Nem tudom, hogy ma érdemeltünk-e többet. Az első félidőben nagyon jók voltunk, akár még egy gólt is szerezhettünk volna. Reálisan nézve nem vártuk el ezt, de ha már eléred ezt a pontot, természetesen meg akarod ragadni a lehetőséget. Elképesztően büszke vagyok erre a társaságra, a játékosokra, akik rengeteget fejlődtek a torna során. A szurkolók reakciója, összehasonlítva a két évvel ezelőttivel sok mindent elárul. Mindenesetre az öltözőben most mindenki le van törve. Az összkép persze pozitív, az ország büszke lehet az elértekre, de most nagyon fáj a vereség” – fogalmazott a vereség után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindannyian tisztában voltunk a téttel, hogy milyen fontos egy elődöntő egy ilyen kicsi országnak, mint Horvátország. Lassan lendültünk bele a játékba, de aztán akárcsak az előző két mérkőzésünkön, ezúttal is bizonyítottuk, hogy van tartásunk. Húsz évvel ezelőtt a szülővárosomban, Omisban horvát mezben drukkoltam, és csak arról tudtam álmodni, hogy a hazámért játszok majd egyszer. Ma pedig az egyik legfontosabb gólt szereztem életemben, és ennek is köszönhetően ott vagyunk a döntőben” – értékelt a mérkőzés legjobbjának választott, gólt és gólpasszt jegyző Ivan Perisic.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
HORVÁTORSZÁG–ANGLIA2–1 (0–1, 1–1, 1–1) – h. u.
Moszkva,Luzsnyiki Stadion,78 011néző.Vezette:Cakir (török)
HORVÁTORSZÁG:Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (Privaric, 95.) – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric, 101.), Modric (Badelj, 119.), Perisic – Mandzukic (Corluka, 115.).Szövetségi kapitány:Zlatko Dalic
ANGLIA:Pickford – Walker (Vardy, 112.), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (Dier, 97.), Lingard, A. Young (Rose, 91.) – Kane, Sterling (Rashford, 74.).Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Gólszerző:
Perisic (68.), Mandzukic (109.), ill. Trippier (5.)
Sárga lap:Mandzukic (48.), Rebic (96.), ill. Walker (54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik