Az angolok nagyon szomorúak, de egyben büszkék is (Fotó: AFP)

 

 
Nem tér haza a futball, a horvátok először jutottak be vb-döntőbe
Jegyzőkönyv, góllövőlista, ágrajz – minden egy helyen
Az egyik fotós lett Mandzukicék ünneplésének „áldozata” – fotók, videó
A nap legjobb képei egy helyen – galéria

„Nehéz helyzet, nagyon csalódottak vagyunk. Nagyon keményen dolgoztunk, a szurkolók csodálatosak voltak. Kemény meccs volt, egyenlő erők csatája. Biztos vagyok benne, hogy ha visszanézzük majd a mérkőzést, találunk olyan dolgokat, amelyeket jobban csinálhattunk volna. 1–0-s vezetésnél sok helyzetet dolgoztunk ki, majd talán túl mélyen védekeztünk. Túl sok a ha és a de. Ilyen nagy meccseken apróságok döntenek, s ezek ma nem nekünk kedveztek” – mondta a lefújást követően Harry Kane az ITV kamerája előtt.

„Olyan keményen dolgoztunk, ahogy csak tudtunk. Fáj, most nagyon fáj. És még sokáig nagyon fog fájni, de felemelt fejjel tekinthetünk a történtekre. Ez egy csodálatos utazás volt, tovább is jutottunk, mint azt előzetesen gondoltuk. Tanulnunk kell ebből, a magunk javára kell fordítani a történteket” – zárta mondandóját az angolok csapatkapitánya.

„Nem tudom, hogy ma érdemeltünk-e többet. Az első félidőben nagyon jók voltunk, akár még egy gólt is szerezhettünk volna. Reálisan nézve nem vártuk el ezt, de ha már eléred ezt a pontot, természetesen meg akarod ragadni a lehetőséget. Elképesztően büszke vagyok erre a társaságra, a játékosokra, akik rengeteget fejlődtek a torna során. A szurkolók reakciója, összehasonlítva a két évvel ezelőttivel sok mindent elárul. Mindenesetre az öltözőben most mindenki le van törve. Az összkép persze pozitív, az ország büszke lehet az elértekre, de most nagyon fáj a vereség” – fogalmazott a vereség után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, mindannyian tisztában voltunk a téttel, hogy milyen fontos egy elődöntő egy ilyen kicsi országnak, mint Horvátország. Lassan lendültünk bele a játékba, de aztán akárcsak az előző két mérkőzésünkön, ezúttal is bizonyítottuk, hogy van tartásunk. Húsz évvel ezelőtt a szülővárosomban, Omisban horvát mezben drukkoltam, és csak arról tudtam álmodni, hogy a hazámért játszok majd egyszer. Ma pedig az egyik legfontosabb gólt szereztem életemben, és ennek is köszönhetően ott vagyunk a döntőben” – értékelt a mérkőzés legjobbjának választott, gólt és gólpasszt jegyző Ivan Perisic.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
HORVÁTORSZÁG–ANGLIA 2–1 (0–1, 1–1, 1–1) – h. u.
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Cakir (török)
HORVÁTORSZÁG: Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic (Privaric, 95.) – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric, 101.), Modric (Badelj, 119.), Perisic – Mandzukic (Corluka, 115.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
ANGLIA: Pickford – Walker (Vardy, 112.), Stones, Maguire – Trippier, Alli, Henderson (Dier, 97.), Lingard, A. Young (Rose, 91.) – Kane, Sterling (Rashford, 74.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: 
Perisic (68.), Mandzukic (109.), ill. Trippier (5.)
Sárga lap: Mandzukic (48.), Rebic (96.), ill. Walker (54.)