Vb 2018: Joachim Löw marad a német szakvezető – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 14:18
null
„Motivációja töretlen, energiája is, és kész felkészíteni a csapatot a soron következő kihívásokra” (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalosan bejelentette, hogy Joachim Löw marad a nemzeti csapat edzője. A DFB elnöksége Frankfurtban egységesen támogatásáról biztosította a 2022-ig szerződéssel rendelkező szakembert az oroszországi világbajnokság kudarca ellenére.

Joachim Löw marad, kitölti 2022-ig érvényes szerződését, és megkezdheti a német válogatott újjáépítését – erről határozott kedden a DFB elnöksége. A vezetőség meghallgatta az oroszországi kudarcról – a világbajnoki címvédő válogatott kiesett a csoportkörben, ezzel minden idők legrosszabb német vb-szereplését bemutatva – készített gyorsbeszámolót, és a Löwvel folytatott konzultáció után döntött, posztján tartja a szövetségi kapitányt.

„Löw egyértelműen jelezte, a sportszakmai csalódás ellenére motivációja töretlen, energiája is, és kész felkészíteni a csapatot a soron következő kihívásokra. Közösen úgy döntöttünk, hogy felesleges egy elsietett és felszínes elemzést készíteni, így a következő hetekben Löw és Bierhoff az edzői stábbal részletes analízist készít, majd ezt bemutatja az elnökségnek”írta közleményében a DFB. Az analízist a stábnak a szeptember 6-i, Franciaország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt kell bemutatni.

„Hálás vagyok a DFB bizalmáért, és úgy érzem, annak ellenére, hogy rengeteg jogos kritikát kapunk, sokan bátorítják és támogatják a munkámat. A csalódottságom még mindig hatalmas. De most neki akarok látni teljes erővel az újjáépítésnek. A stábommal kielemezzük a történteket, és még az új válogatott szezon előtt levonjuk a következtetéseket” – nyilatkozta Löw.

Joachim Löw lassan 12 éve, 2006. július 12. óta irányítja a német válogatottat, melynek korábban másodedzője volt – 2004 óta dolgozik a nemzeti csapat mellett. A válogatottal világbajnokságot (2014) és Konföderációs Kupát (2017) nyert, 2008-ban Eb-ezüstérmet, 2010-ben vb-bronzérmet szerzett. Irányítása alatt a német válogatott minden nagy tornán legalább az elődöntőig eljutott – egészen az oroszországi kudarcig.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik