Diego Costa szerencsés góljával a spanyolok legyűrték Iránt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 21:55
null
Diego Costa első három, kaput eltaláló lövéséből gól lett a világbajnokságon (Fotó: AFP)
A spanyolok is megszerezték első sikerüket az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, Diego Costa szerencsés találata döntött Irán ellen.

 

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IRÁN–SPANYOLORSZÁG 0–1 (0–0)
Kazany,
Kazany Aréna. 42 718 néző. Vezette: Andrés Cunha (uruguayi)
IRÁN:
Beiranvand – Rezaeian, Hosszejni, Puraligandzsi, Hadzsszafi (Mohammadi, 69.) – Ezatolahi, Ebrahimi – Anszarifard (Dzsahanbahs, 76.), Taremi, Amiri (Goddosz, 86.) – Azmun. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
SPANYOLORSZÁG:
De Gea – Carvajal, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Iniesta (Koke, 71.) – D. Silva, Isco, Lucas Vázquez (Asensio, 79.) – Diego Costa (Rodrigo, 89.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
Gólszerző: Diego Costa (54.)
Sárga lap: Amiri (79.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN:

PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1–0 (1–0)
Moszkva,
Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Geiger (amerikai).
Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – B. Silva (G. Martins, 59.), W. Carvalho, Moutinho (Adrien Silva, 89.), Joao Mário (B. Fernandes, 70.) – C. Ronaldo, G. Guedes. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Marokkó: Munir – Dirar, Benatia, Da Costa, Hakimi – el-Ahmadi (Fadzsr, 86.), Busszufa – N. Amrabat, Belhanda (Karszela, 75.), Zijes – Butaib (el-Kaabi, 69.). Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Gólszerző: C. Ronaldo (4.)
Sárga lap: Adrien Silva (92.), ill. Benatia (40.)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 2 1 1 4–3 +1 4
2. Portugália 2 1 1 4–3 +1 4
3. Irán 2 1 1 1–1 0 3
4. Marokkó 2 2 0–2 –2 0


ÖSSZEFOGLALÓ

Az Uruguay–Egyiptom meccs sem volt éppen szenzációs propagandája a labdarúgásnak, de az Irán–Spanyolország találkozó első félideje talán még rosszabbra sikerült.

Az ázsiai együttes 18.9 százalékos labdabirtoklással és 49(!) sikeres passzal – valamint megközelítőleg ennyi földre kerüléssel – vétette észre magát, a spanyolok pedig hiába próbálkoztak tízszer is, az átütőerő hiányzott a 2010-es világbajnokból.

Lehet, hogy ezt a játékosok is érezték, a szünet utáni első tíz percben nagyjából ötször annyi esemény volt, mint az első negyvenötben… Előbb Busquets távoli lövését kellett hárítania az iráni kapusnak, majd a túloldalon Anszarifard lövésénél már többen gólt kiáltottak, ám a labda az oldalhálóban kötött ki.

Az 54. percben aztán megszületett a vezető gól: az eredményes spanyol letámadás és labdaszerzés után már-már úgy tűnt, hogy Diego Costa elszórakozza a helyzetet, de Rezaeian pont a spanyol támadót találta telibe, akiről a jobb alsóba pattant a labda (0–1).

Nem sokkal később az irániak is ünnepeltek, azonban hiába, mert már leshelyzet előzte meg a gólt, így maradt a 0–1, a 71. percben pedig a spanyolok reklamáltak büntetőt (néhányszor kezet ért a labda a földön menteni igyekvő védőknél…), ehhez képes kifelé szabadrúgás lett az ítélet.

A hajrában Piqué kapott igencsak kellemetlen kötényt, de szerencséjére Taremi ziccerben a léc fölé fejelt, újabb gól pedig már nem született – nem volt szép meccs, viszont a spanyoloknak alighanem a három pont fontosabb volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik