Vb 2018: Ibra szerint a svéd média miatt nem lesz ott a tornán

Vágólapra másolva!
2018.06.09. 09:19
null
Szép volt, rég volt – Ibrahimovic a 2016-os Eb-n szerepelt utoljára (?) a svéd válogatottban (Fotó: AFP)
Bár sokáig úgy tűnt, hogy a korábbi, válogatottból való visszavonulása ellenére a világbajnokságon mégis pályára léphet Zlatan Ibrahimovic, a svéd szövetség április végén hivatalosan is bejelentette, hogy a rutinos támadó nem tér vissza a nemzeti együttesbe. A Los Angeles Galaxy támadója amondó, a svéd média tehet arról, hogy csak nagykövetként lesz ott Oroszországban.

 

A 36 esztendős csatár a svéd szempontból csalódást keltő 2016-os Európa-bajnokság után mondta le a válogatottságot, ám az utóbbi hónapokban többször is megjegyezte, hogy szívesen visszatérne a világbajnokságra utazó együttesbe.

Az ügy végére a svéd szövetség áprilisi közleménye tett pontot, Lars Richt, a válogatott technikai igazgatója elmondta, hogy beszélt Ibrahimoviccsal, aki nem változtatta meg a döntését, ám a játékos most azt állítja, nem emiatt hagyja ki a tornát.

„A labdarúgásban a világbajnokság a legnagyobb parti. A legjobb futballisták ott vannak, én nem leszek, pedig nekem is ott kellene lennem. A média azt állítja, hogy a svéd csapat jobb nélkülem, és ezt elhiszik. Ilyen a svéd média mentalitása. Nincs tipikus svéd nevem, hozzáállásom vagy mentalitásom, mégis én vagyok a válogatott gólrekordere. Rengeteget címet nyertem, játszottam az Ajaxban, a Juventusban, az Interben, a Barcelonában, a Milanban, a PSG-ben, a Manchester Unitedben és most a Los Angeles Galaxyban. Szóval, ha nem tudom a siker receptjét, miért szerepeltem és nyertem a világ legnagyobb klubjaiban? Tudom, hogyan kell győzni, higgyenek nekem. És jó vagyok benne” – mondta Ibrahimovic.

A svédek Dél-Koreával, a címvédő Németországgal és Mexikóval játszanak a csoportkörben a június 14-én kezdődő vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik