Vb 2018: hibátlan vigaszdíj a horvátok által letarolt fotósnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 18:05
null
Mandzukic és Rakitic kér elnézést Yuri Corteztől az eset után (Fotó: AFP)
Ugye emlékeznek még a horvát válogatott által az angolok elleni vb-elődöntőn letarolt Yuri Cortezre? Az AFP Mexico salvadori fotósa Mario Mandzukic győztes találatának ünneplése során került „rossz helyre” – az önkívületben őrjöngő horvátok magukkal sodorták a kupac aljára. Cortez a szorult helyzetben is a munkájára koncentrált, és közvetlen közelről örökítette meg a gólörömöt. Ám nemcsak az általa készített egyedi képek szolgálhatnak egyfajta fájdalomdíjként számára!

 

Bár a horvátok már közvetlenül az eset után elnézést kértek az 53 éves fotóstól – Domagoj Vida még puszit is adott neki –, a horvát turisztikai tanácsnál nem érték be ennyivel. Felajánlották, hogy augusztus végén vagy szeptember elején egy horvátországi nyaralás keretében vendégül látják Cortezt és a családját.

„Majdnem minden nagyobb nemzetközi versenyről fennmarad valamilyen érdekes történet, erről a vébéről a horvát futballisták és Yuri esete marad meg, aki az egészet megörökítette, ezzel a legeredetibb, legjobb és leginkább lenyűgöző fotókat készítve a tornáról" – mondta a szervezet igazgatója, Kristjan Stanicic.

„Horvátország gyönyörű ország, barátságos vendéglátó, így örülünk annak, hogy Yuri elfogadta a meghívásunkat, és személyesen is láthatja majd mindezt. A hétnapos nyaralás Zágrábban kezdődik, utána pedig megmutatjuk neki a legjobbat, ami a parton, a szigeteken, és a kontinensen belül található Horvátországban. Megpróbálunk felejthetetlen időtöltést nyújtani neki.”

Mario Mandzukic segítő jobbot nyújt a kupac aljára kerülő Corteznek (Fotó: AFP)
Mario Mandzukic segítő jobbot nyújt a kupac aljára kerülő Corteznek (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik