Vb 2018: Ha Messi brazil lenne, már világbajnok lenne – R. Carlos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.14. 15:14
null
Roberto Carlos szerint ha Messi kicsit arrébb születik, már világbajnok lenne (Fotó: AFP)
Lionel Messi klubszinten már mindent megnyert az FC Barcelonával, de az argentin válogatottal eddig még várat magára a nagy siker. Roberto Carlos, a Real Madrid korábbi kiváló balhátvédje szerint Messi már világbajnok lenne, ha brazilnak születik.

 

Az ötszörös aranylabdás támadó eddig kilenc bajnoki címet, hat Király-kupát, hét spanyol Szuperkupát, négy BL-t, három európai Szuperkupát és három klub-vb-t nyert meg a gránátvörös-kékkel.

Hazájával eddig egy U20-as vb-címet és egy olimpiai aranyat tud felmutatni, a felnőttcsapattal eddig „csak” döntőkig jutott, 2014-ben világbajnoki, 2015-ben és 2016-ban Copa América-ezüstöt szerzett.

Az argentinok most ismét harcba indulnak, hogy megszerezzék az 1986 óta hiába üldözött világbajnoki címet. A Real Madrid korábbi kiváló védője, Roberto Carlos szerint Messinek ez az arany már rég meglenne, ha máshol születik.

„Ha Messi brazil lenne, már világbajnok lenne” – mondta a 2002-es vb-győztes brazil védő.

Az is igaz ugyanakkor, hogy az ötszörös győztes brazilok Messi válogatott karrierjének kezdete (2005) óta ugyancsak hiába várnak az újabb aranyra, 2006-ban és 2010-ben a negyeddöntőig jutottak, 2014-ben otthon a negyedikek lettek.

Most viszont jó esélye van a brazil válogatottnak megszerezni a hatodik elsőségét.

A legutóbb a Delhi Dynamos kispadján ülő Roberto Carlost arról is faggatták, kivel dolgozna együtt a legszívesebben.

„Neymarral, Messivel és Cristiano Ronaldóval. Szerintem Cristiano a legjobb.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik