Vb 2018: Griezmann fejében megfordult, hogy panenkázik

Vágólapra másolva!
2018.07.15. 19:33
Antoine Griezmann fejében megfordult, hogy az oroszországi futball-vb döntőjében panenkás megoldást választ a franciák tizenegyesénél, de végül belsővel passzolt a kapuba. A főszereplők és néhány sportági nagyság döntő utáni nyilatkozatai.

„Azt sem tudom, hol vagyok – hitetlenkedett közvetlenül a lefújás után Griezmann, aki a 4–2-re nyerő franciák második gólját szerezte, büntetőből. – Nagyon nehéz mérkőzés volt, a horvátok nagyot játszottak. Alig várjuk, hogy a magasba emeljük a kupát, majd visszavigyük Franciaországba.”„Azt sem tudom, hol vagyok – hitetlenkedett közvetlenül a lefújás után Griezmann, aki a 4–2-re nyerő franciák második gólját szerezte, büntetőből. – Nagyon nehéz mérkőzés volt, a horvátok nagyot játszottak. Alig várjuk, hogy a magasba emeljük a kupát, majd visszavigyük Franciaországba.”

A büntetőjéről ezt mondta nevetve: „Megfordult a fejemben, hogy panenkázom, mint Zidane (a 2006-os vb-döntőben – a szerk.), de végül belsővel lőttem.”

GRIEZMANN GÓLJA A 2018-AS VB-DÖNTŐBEN

ZIDANE GÓLJA A 2006-OS VB-DÖNTŐBEN

Adil Rami a francia mezőnyjátékosok közül egyedüliként egy percet sem játszott a tornán, ám ez nem csökkentette az örömét.

„Világbajnoki cím? Semmiség, ez a normális számunkra – mondta a védő, majd nevetésben tört ki. – Nem, ez őrület… El sem merem képzelni, mi folyhat most Franciaországban. Sokszínű ország a miénk. Én marokkói származású francia vagyok, amire büszke vagyok, ahogy arra is, hogy megmutattam, nem vagyok gonosztevő. Büszke vagyok, hogy ilyen módon szerezhettem örömöt a hazámnak. Imádom Franciaországot. Megérdemelte ezt a sikert az ország. Most mindenki bulizik, de nem könnyű a világ legnépszerűbb sportjában a csúcsra jutni. Nagyon sok áldozatot követel, rengeteg munkát.”

TOVÁBBI NYILATKOZATOK

Kylian Mbappé, a torna legjobb fiatal játékosának megválasztott francia világbajnok:

„Hosszú volt az út, de megérte végigmenni rajta. Büszkék vagyunk arra, hogy boldogságot szereztünk Franciaországnak. Mi ezt tehetjük azért, hogy odahaza az emberek egy időre elfelejthessék gondjaikat, bajaikat. Világbajnokságot nyerni erős üzenet, most elérkezett a megérdemelt ünneplés ideje.”

Luka Modric, a világbajnokság legjobb játékosának megválasztott horvát játékos:

„Bármilyen egyéni elismerést felcserélnék a horvát győzelemre. Nem kétséges, hogy a díjam az egész csapat érdeme.

Alan Shearer, 63-szoros angol válogatott korábbi csatár az Ivan Perisic kezezéséért megítélt tizenegyesről:

„Ilyen nevetséges ítéletnek sohasem szabadna határoznia világbajnoki döntőben. Egyszerűen többet érdemel a torna ennél. A horvátok lenyűgözőek voltak, de hátrányba kerültek egy olyan szabadrúgás miatt, amely nem volt szabadrúgás és egy olyan tizenegyes miatt, amely nem volt tizenegyes.”

Jürgen Klinsmann, 82-szeres német válogatott korábbi csatár Néstor Pitana játékvezető döntéséről:

„Ha nem vagy biztos benne, ne ítéld meg a tizenegyest. Ilyen egyszerű.”

Rio Ferdinand, 81-szeres angol válogatott korábbi hátvéd:

„A következő évek aranylabdás jelöltje Kylian Mbappé. Remélem, sikerül volt csapatomnak, a Manchester Unitednek Paul Pogba után őt is elcsábítania.”

Pelé, háromszoros világbajnok brazil csatár, aki 17 évesen két gólt szerzett 1958-ban a Svédország elleni döntőben:

„Mbappé a második tinédzser, akinek sikerült világbajnoki döntőben gólt szereznie. Köszöntelek a klubban, Kylian, jó társaságba kerültél!”

Karim Benzema a 2016-os Európa-bajnoki ezüstérem után a világbajnoki címről is lemaradt – Didier Deschamps egyik alkalommal sem hívta be a keretbe –, a Real Madrid csatára azonban sportszerű módon reagált honfitársai vb-aranyára:

Gratulálok a srácoknak!!! Szép munka. Világbajnokok.”

Felicitation les gars!!! Well done. World champs

431k Likes, 3,822 Comments - Karim Benzema (@karimbenzema) on Instagram: ”Felicitation les gars!!! Well done. World champs ”



FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
DÖNTŐ
FRANCIAORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 4–2 (2–1)
Moszkva, Luzsnyiki Stadion, 78 011 néző. Vezette: Néstor Pitana (argentin)
Franciaország:
Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté (Nzonzi, 55.), Matuidi (Tolisso, 73.) – Mbappé, Griezmann, Giroud (Fekir, 81.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic (Pjaca, 82.) – Brozovic – Rebic (Kramaric, 71.), Modric, Rakitic, Perisic – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Mandzukic (18. – öngól), Griezmann (38. – 11-esből), Pogba (59.), Mbappé (65.), ill. Perisic (28.), Mandzukic (69.)
Sárga lap: Kanté (27.), L. Hernández (41.), ill. Vrsaljko (92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik