Vb 2018: gól nélkül végeztek az afrikaiak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.31. 22:12
null
Harit (18) egy félidőt kapott (Fotó: AFP)
Marokkó Svájcban fogadta Ukrajnát, Szenegál pedig Luxemburgba látogatott világbajnoki felkészülési mérkőzésre, és bár mindkét afrikai válogatottnak voltak lehetőségei a gólszerzésre, ez végül egyiküknak sem jött össze.

VB-RÉSZTVEVŐ VÁLOGATOTTAK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Marokkó–Ukrajna 0–0

Marokkó: Munir – Benatia (Hakimi, 46.), Da Costa, Szaisz – N. Amrabat (Fadzsr, 72), Buszufa, el-Ahmadi (Ait Benaszer 72.), Mendil (Sz. Amrabat, 83.) – Zijeh, Butaib (Harit, 46.), Belhanda (Buhadduz, 64.).

Az oroszországi világbajnokságra készülő Marokkó Genfben fogadta Ukrajna legjobbjait. Az első félidőben az afrikaiak többet birtokolták ugyan a labdát, mint ellenfelük, ám ez sem gólokban, de még gólhelyzetekben sem igen mutatkozott meg. Hervé Renard a második félidőben hiába próbálta cserékkel frissíteni csapatát, új impulzust így sem sikerült hozzáadni a játékhoz, maradt a gól nélküli döntetlen.

A világbajnokságon Marokkó a B-csoportban szerepel Portugália, Spanyolország és Irán társaságában.

Luxemburg–Szenegál 0–0
Szenegál:
K. N'Diaye – Wagué, Kouyaté, K. Koulibaly (S. Sané 46.), Ciss (Gassama, 46.) – A. N'Diaye (N'Doye, 64.), I. Gueye (B. N'Diaye, 46.) – Sarr (D. Sakho 64.), Niang, Keita Baldé (M. Diouf, 46.) – M. Konaté.

Luxemburg hazai pályán fogadta a vb-re készülő Szenegált és játszott vele döntetlent. A pálya már az első félidőben is felborult: 65 százalékban volt a labda a vendégeknél, és kilencszer lőttek kapura az első 45 percben, eredmény nélkül. Aztán még nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, de a második játékrész első, kaput eltaláló lövését a hazaiak jegyezték. Hiába volt a labda több mint 70 százalékban a szenegáliaknál a 90 perc során, hiába a 13 lövés, gól nem született a találkozón.

A világbajnokságon Szenegál a H-csoportban szerepel Lengyelország, Kolumbia és Japán társaságában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik