Vb 2018: fegyelmi eljárás indult Shaqiri, Xhaka és a szerb kapitány ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 10:24
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi eljárást indított a svájci válogatott két játékosa, Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka ellen, de büntetést kaphat a szerb szövetség és a szövetségi kapitány, Mladen Krsztajics is.

Mint megírtuk, a svájciak két koszovói albán származású kulcsembere, Shaqiri és Xhaka egyaránt az albán jelképnek számító kétfejű sast formázta kezével a gólja után a Szerbia ellen 2–1-re megnyert világbajnoki csoportmeccs során. A két játékos tagadta, hogy politikai üzenete lett volna a gólörömüknek, a FIFA azonban fegyelmit indított ellenük, és akár kétmeccses eltiltást is kaphatnak. Mint megírtuk, a svájciak két koszovói albán származású kulcsembere, Shaqiri és Xhaka egyaránt az albán jelképnek számító kétfejű sast formázta kezével a gólja után a Szerbia ellen 2–1-re megnyert világbajnoki csoportmeccs során. A két játékos tagadta, hogy politikai üzenete lett volna a gólörömüknek, a FIFA azonban fegyelmit indított ellenük, és akár kétmeccses eltiltást is kaphatnak.

Szurkolói miatt bűnhődhet a szerb szövetség, miután a pénteki kalinyingrádi összecsapáson több fotó is készült olyan szerb szurkolókról, akik a háborús bűnös Ratko Mladics fotójával ellátott pólókban és pulóverekben pózoltak a lelátón.

A szerb kapitány, Mladen Krsztajics meccs utáni nyilatkozata miatt került elő: a szakember azt mondta, a Svájc elleni találkozót vezető Felix Brychnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie. A német játékvezetőnek többek között azt róják fel, hogy nem adott meg egy tizenegyest, amikor a svájci védők eltüntették Alekszandar Mitrovicsot.

Svájc győzelmével a szerbek továbbjutási esélye alaposan csökkent: Krsztajics szövetségi kapitány együttesének a csoportkör utolsó fordulójában le kellene győznie Brazília válogatottját a 16 közé kerüléshez.

A SZERBEK FELLEBBEZNEK BRYCH DÖNTÉSEI MIATT

A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) fellebbezett a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint a Svájc elleni csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett.

Hét egyértelmű videós bizonyítékunk van arra, hogy Brych ismétlődően a mi csapatunk ellen tévedett” – áll az FSS közleményében.

Hozzáteszik, a játékvezető kettős mércével élt a sárga lapok kiosztásánál, ugyanis míg a szerb játékosokat gondolkodás nélkül figyelmeztette, addig a túloldalon ugyanolyan esetekben elmaradt a szankció.

A szerbek azt is nehezményezik, hogy a német bíró nem adott meg egy szerintük jogos büntetőt 1–1-es állásnál, sőt a videoasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről. (MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik