Vb 2018: ezért nem rúgott tizenegyest Jamie Vardy Kolumbia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 11:47
null
Vardy (középen, takarásban) jól láthatóan ágyéksérüléssel zárta a mérkőzést (Fotó: AFP)
Kedd este Anglia tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást Kolumbia ellen, ám a párbaj során némi meglepetésre nem rúgott büntetőt az angoloknál a 88. percben csereként pályára lépő Jamie Vardy.

Mint a találkozó másnapján kiderült, eredetileg Vardy lett volna az utolsó lövő az angoloknál, ám helyette Eric Dier állt oda a mészpontra letett labda mögé és lőtte be az angol továbbjutást jelentő gólt a végén, nem pedig a Leicester támadója, aki klubjában az elmúlt szezon során hatszor is eredményes volt büntetőből.

A váltás oka az volt, hogy Vardy a hosszabbítás ötödik percében ágyéksérülést szenvedett, ezért nem vállalta a büntetőt. A televíziós közvetítés során is jól látszott, amikor az összekapaszkodó angolok között Vardy jobb kezével az ágyékát fogja. A csatárt a mérkőzés után azonnal injekciós kezelésben részesítette az angol válogatott orvosi stábja, ám egyelőre nem tudni, hogy a szombati, Svédország elleni negyeddöntőn számíthat-e rá Southgate.

A tizenegyespárbaj további érdekessége, hogy sem Kieran Trippier, sem Marcus Rashford, sem pedig a Vardy helyére beugró Eric Dier nem lőtt korábban klubja első csapatában büntetőt, most pedig mindhárom játékos elvállalta és értékesítette is a 11-est.

A TIZENEGYESPÁRBAJ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik