Vb 2018: Ezek az öröm könnyei voltak, f.szák vagytok, srácok! – Neymar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 18:20
null
Neymar könnyei a lefújás után (Fotó: AFP)
Megszerezte a 2018-as világbajnokságon az első gólját Neymar, a brazil labdarúgó-válogatott támadója, akinek igen eseménydús meccse volt Costa Rica ellen – megpróbált összeesni egy büntetőt (a VAR meghiúsította a próbálkozást, hiába mutatott a játékvezető először a tizenegyespontra), bemutatott néhány pimasz cselt, rengeteget reklamált, és a 97. percben betalált, majd a pályán zokogott. De miért is?

„Nem mindenki tudja, mit kellett átélnem ahhoz, hogy itt legyek. Beszélni mindenki tud, még a papagájok is, de nem mindenki tudta volna megcsinálni! Ezek az öröm könnyei voltak, a nehézségek leküzdése után kibuggyanó könnyek, az erő könnyei, a győzni akarás könnyei. Soha nem volt könnyű dolgom az életem során, és most sem lesz könnyebb. Az álom tovább él, ami nem is álom, hanem cél! Gratulálok a mérkőzéshez, f.szák vagytok, srácok!”írta Neymar az Instagramján. A brazil támadó hosszú sérülés után tért vissza a világbajnokságra, és az első mérkőzésen bemutatott öncélú játéka miatt rengeteg kritikát kapott.



„A teljes felépülése még folyamatban van, most végigjátszotta a meccset. Ő is emberi lény, szüksége van némi időre ahhoz, hogy újra magas színvonalon teljesítsen. A csapatnak erősnek kell lennie, nem szabad kizárólag Neymartól függenie” – mondta a PSG klasszisáról Tite szövetségi kapitány, aki Philippe Coutinho góljának ünneplésénél a földre került, és ezt nem úszta meg sérülés nélkül.

„Azt hiszem, meghúzódtam. Az ünneplés óta kicsit sántikálok, túlságosan izgatottak voltunk.”

Óscar Ramírez kissé csalódottan értékelt, elmondása szerint együttese megtett minden tőle telhetőt.

„Nem tudom, mi mást tehettünk volna. Amit csináltunk, az tökéletes volt. A világ második legjobb csapata ellen játszottunk, és figyelembe véve, hogy mivel rendelkezünk, teljesen észszerű volt az, amit próbáltunk megvalósítani.”

Brazília a kínkeservesen kivívott 2–0-s győzelemmel 4 pontos a csoportjában. Szerbia 3, Svájc 1 ponttal áll, míg Costa Ricának nincs pontja, és két forduló után máris búcsúznia kellett a továbbjutási álmaitól. Szerbia péntek este mérkőzik meg Svájccal.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
E-CSOPORT
BRAZÍLIA–COSTA RICA 2–0 (0–0)
Szentpétervár,
Kresztovszkij Stadion. 64 468 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland)
BRAZÍLIA: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Firmino, 68.), Casemiro, Coutinho – Willian (Douglas Costa, a szünetben), Gabriel Jesus (Fernandinho, 92.), Neymar. Szövetségi kapitány: Tite
COSTA RICA: K. Navas – Gamboa (Calvo, 75.), Acosta, G. González, Ó. Duarte, B. Oviedo – Venegas, D. Guzmán (Tejeda, 83.), Borges, B. Ruiz – Urena (Bolanos, 54.). Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
Gólszerző: Coutinho (91.), Neymar (97.)
Sárga lap: Neymar (81.), Coutinho (81.), ill. Acosta (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik