Vb 2018: „Ennek a generációnak ez volt élete játéka” – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 12:19
A belga és a francia sajtó is álomról ír azok után, hogy a két európai válogatott pénteken sikerrel jutott túl dél-amerikai ellenfelén az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.


A belgák az ötszörös vb-győztes brazilokat, a franciák a kétszeres vb-nyertes uruguayiakat ejtették ki, és találkoznak majd egymással a keddi elődöntőben.
A belgák az ötszörös vb-győztes brazilokat, a franciák a kétszeres vb-nyertes uruguayiakat ejtették ki, és találkoznak majd egymással a keddi elődöntőben.

Belgium

L'Echo:
„Eden Hazard, Kevin De Bruyne és Kompany bemutatta a világnak, honfitársaiknak, hogy milyen sikert tudnak elérni. Megvolt a kellő ambíció és alázatosság a kis ország részéről.”

Le Soir:
„Álom forgatókönyv. A szorongás helyett Belgium történetében az egyik legnagyobb hőstett következett, és 1986 után ismét elődöntős a válogatott. Ha így folytatódik, történelmet írhat ez a csapat.”

La Derniere Heure:
„Ennek a generációnak ez volt élete játéka. A (Vörös) Ördögök mindent ragyogóan csináltak, mindent megtettek, amit kellett. A múlt félelmei feledésbe merültek. A csapat most belépett a labdarúgás történelmébe.”

Franciaország

L'Équipe:
„Tehetségeink magabiztosak, szerények, és e generáció számára nincsenek határok.”

Le Figaro:
„A Kékek számára minden álom megengedett, és úgy tűnik, nincs semmi, ami megállíthatja.”

Le Parisien:
„Mint egy álomban. A tehetséges fiataljaink a világbajnokokhoz hasonlítanak, és nem látszik, van-e csapat, amely megakadályozhatja őket a második világbajnoki csillag megszerzésében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik