Zorana Mihajlovics szerint a brazilokra kellene koncentrálni (fotó: Blic.rs)

 

 

„Elég a siránkozásból, vegyétek magatokat komolyan, és készüljetek fel a brazilok elleni meccsre. Úgy jajveszékeltek, mint a nők – és ezt egy nő mondja nektek” – áll a Blic című napilap által közzétett nyilvános levélben.

„Elég a játékvezetőkből, Hágából, videobírókból, albánokból, szerbekből, sorsból, összeesküvésből és egy- vagy többfejű madarakból. Munkára, fiúk, veletek vagyunk, és kellő hittel meg lehet verni Brazíliát” – tette hozzá a politikus.

A szerbek fellebbeztek a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint pénteken, a Svájc elleni, 2–1-re elvesztett csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett, például nem adott meg egy jogos büntetőt 1–1-es állásnál, sőt a videoasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

Közben a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a szerbekkel szembeni mérkőzésen látott gólörömük miatt: az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után. Mladen Krsztajics szerb szövetségi kapitány ellen pedig azért indult eljárást, mert azt nyilatkozta, Felix Brychnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A kalinyingrádi vereség után a szerbek a csoportkör utolsó fordulója előtt 3 ponttal a harmadik helyen állnak a 4 pontos Brazília és Svájc mögött.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA 
  1. Brazília 2 1 1 3–1 +2  4  
  2. Svájc 2 1 1 3–2 +1  4  
  3. Szerbia 2 1 1 2–2 0 3  
  4. Costa Rica 2 2 0–3 –3  0