Vb 2018: Drasztikus lépések jönnek – Joachim Löw

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.28. 16:20
null
Löw szerint változásokra van szükség (Fotó: AFP)
Leszállt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon címvédőként leszereplő német válogatott repülőgépe Frankfurtban. Joachim Löw szövetségi kapitány néhány kérdés erejéig kiállt a tévéstábok és az újságírók elé.

A címvédő német válogatott csoportutolsóként búcsúzott el a tornától – ez volt az első eset, hogy a nemzeti csapat kiesett már a csoportmérkőzések után, így ez a valaha látott legrosszabb német szereplés a világbajnokságokon.

„Drasztikus lépések jönnek, teljesen egyértelmű, hogy változásokra van szükség, és most le kell ülnünk megvitatni, hogy ezeket miként tesszük meg”nyilatkozta Joachim Löw.

„A fájdalom és a csalódottság az úr most. Kell egy kis idő, hogy mindannyian megemésszük azt, ami történt. Edzőként, szakvezetőként felelős vagyok és meg kell kérdőjeleznem az elvégzett munkámat. Tény: nem voltunk olyan formában, mint az elmúlt néhány évben. A formába hozás az én felelősségem. 2004-ben ugyancsak kiesett a válogatott egy csoportkörből, és akkor változások következtek. Tárgyalunk majd ezekről” – tette hozzá.

A játékosok közül csak Manuel Neuer beszélt a sajtóval, igaz, a csapatkapitány sem mondott sokat. Oliver Bierhoff csapatvezető arról beszélt, hogy kemény elemzések várnak a stábra, amelynek következményei lesznek.

„Abban állapodtunk meg, hogy a szakmai stáb a jövő héten mutatja be sportszakmai elemzését a DFB vezetőségének. Azt várom a szövetségi kapitánytól, hogy ekkor beszéljen a jövőjéről” – mondta a Német Labdarúgó-szövetség elnöke, Reinhard Grindel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik