Vb 2018: Burkina Faso a CAS-hoz fordult a FIFA-döntés miatt

Vágólapra másolva!
2017.09.19. 17:43
A Burkina Fasó-i Labdarúgó-szövetség a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, miután a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) a Dél-Afrikai Köztársaság–Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzés újrajátszását rendelte el.

A Burkina Fasó-i szövetség leszögezte: nem fogadja el a FIFA-vizsgálat eredményét, amely szerint a találkozó játékvezetője, az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey korrupt lett volna, és a találkozóval összefüggő fogadási csalásban volt érintett. A szövetség álláspontja szerint a FIFA-határozat „hatalommal való visszaélés”.az időközben örökös eltiltással sújtott ghánai Joseph Lamptey korrupt lett volna, és a találkozóval összefüggő fogadási csalásban volt érintett. A szövetség álláspontja szerint a FIFA-határozat „hatalommal való visszaélés”.

A tavaly novemberi vb-selejtezőn a házigazda dél-afrikaiak 2–1-re nyertek, az összecsapáson – tévesen – a bíró tizenegyest ítélt meg a hazaiak javára, noha a szenegáliak hátvédje, Kalidou Koulibaly nem ért kézzel a labdához, az a térdéről pattant a földre a tizenhatoson belül.

Az eredeti eredmény lenullázásával a Dél-Afrikai Köztársaságnak mindössze egy pontja van, Szenegálnak maradt az öt. Utóbbi azonban az újrajátszással esélyt kapott, hogy nyolc pontja legyen, így meglépjen riválisaitól. A kvartett másik két tagja, Burkina Faso és a Zöld-foki-szigetek egyformán hat pontot gyűjtött négy találkozón.

Az afrikai selejtezőcsoportokból az első helyezettek jutnak ki a jövő évi oroszországi vb-re.

VB 2018
SELEJTEZŐK, AFRIKAI ZÓNA

A D-CSOPORT ÁLLÁSA – JELEN ÁLLÁS SZERINT
1. Burkina Faso 4 1 3
5–3
+2 6
2. Zöld-foki-szigetek
4 2 2
4–6
-2 6
3. Szenegál 3 1 2 4–2
+2 5
4. Dél-Afrika 3

1 2 3–5
-2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik