Ezúttal írásban osztja meg a gondolatait (Fotó: AFP)

Tulajdonképpen nem olyan meglepő, hogy Dárdait éppen a Morgenpost kérte fel a világbajnoksággal kapcsolatos jegyzetek megírására: éppen ez a lap volt az, amelyik egy berlini rádióadóval karöltve, az „év embere” díjjal jutalmazta a 2016-os év végén.

„Nekünk, edzőknek az egyik legnagyobb kihívás, hogy a csapatunkat a megfelelő időben hozzuk csúcsformába. Joachim Löw azonban ezt csodálatosan elsajátította, ezért számomra ő az egyik példakép” – kezdte írását Dárdai, aki elárulta azt is, hogy akár a Löw irányította németek is képesek lehetnek a címvédésre, ő mégis más válogatottat tart a torna megnyerésére legesélyesebbnek.

„A berlini Olimpiai Stadionban márciusban volt szerencsém megnézni a Németország–Brazília mérkőzést, és amit a vendégektől láttam, az egészen lenyűgöző volt. Egyénileg mindig is megvolt bennük a minőség, ám csapatként ilyen fegyelmezett brazil válogatottat még nem láttam. Labda nélkül is jól mozognak, támadásban nagyon gyorsak és óriási nyomás alatt tartják az ellenfelet. Akkor még Neymar nélkül voltak nagyon jók, úgyhogy most még nehezebb lesz legyőzni őket. Ugyanez igaz egyébként a franciákra is” – mondta Dárdai, aki azt sem rejtette véka alá, hogy mely válogatott a titkos favoritja.

„Titkon a svájciaknak szorítok, mert nagyszerű selejtezősorozaton vannak túl, nagyon erősnek tűnnek, nem szabad alábecsülni őket”– írta Dárdai.

A korábbi magyar kapitány elárulta azt is, hogy számos felkérést kapott német és magyar újságoktól, tévéktől, hogy legyen világbajnoki szakértőjük, ám ő egyedül a Morgenpost felkérésére mondott igent, amit azzal indokolt, hogy a szezon során éppen elég stressz éri, és az idény végét követően jelenleg azt élvezi, hogy a családja körében pihenhet.

„A vb-láz azért már emelkedik, de alapjában véve nyugiban, békében a családdal és barátokkal szeretném tölteni a torna jelentős részét. Átjönnek majd a barátok, főzünk egy nagy kondér gulyást, belőjük a tévét a teraszon, és élvezzük a meccseket” – indokolta Dárdai, hogy miért nem vállalt szakértői felkéréseket.