Vb 2018: Brazília a favorit, Neymar lesz a sztár – Ronaldo

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 14:38
null
Ronaldo a figyelem középpontjában (Fotók: Ilku Miklós)
Már Moszkvában hangol a csütörtökön rajtoló labdarúgó-világbajnokságra a Fenomén, Ronaldo. A kétszeres vb-győztes egy sportközpont átadóján tette tiszteletét, természetesen rögtön a figyelem középpontjába került.

 

Festői környezetben, a híres Gorkij parkban avatta fel a Box MSK névre keresztelt multifunkcionális sportközpontját a Nike. A létesítményben többek között 16x32 méteres futballpálya, streetballpálya és futópálya is várja a látogatókat, akik szép számmal leszneka sportszergyártó reményei szerint, ráadásul naponta tartanak majd csoportos edzéseket is profi trénerek.

A sportközpontot avató sajtótájékoztatón a sportszergyártó és a kivitelező vezetői mellett ott volt Andrej Arsavin, az Arsenal és a Zenit korábbi, a Kajrat Almati jelenlegi futballistája, valamint Ronaldo, a brazil Fenomén. Az aranylabdás korábbi csatárt érkezésekor vastaps fogadta, szavait mint a mesét néző gyerekek, itták az újságírók.

„Gyermekként mindig arról álmodoztam, hogy egyszer a világbajnokságon szerepelhetek, és ez sikerült, sőt, kétszer meg is nyertem. Úgy vélem, most is milliónyi gyerek álmodik erről. Őrületes, érzelmekkel teli időszak a világbajnokság egy labdarúgó életében, ennél tényleg nincs jobb futballtorna" – mondta Ronaldo, aki a szervezőbizottságot is méltatta, majd az esélyekről is beszélt.

„Szerintem Brazília a favorit, de higgyék el, nem azért mondom ezt, mert a szülőhazámról beszélek, hanem a játékstílusuk miatt, és mert övék a legerősebb keret. Neymar lesz a világbajnokság szupersztárja. Spanyolország is szép futballt játszik, Németország mindig erős, de Argentínát sem szabad soha leírni. Nagyon nehéz megnyerni ezt a tornát, de már túl rég volt, hogy Brazília diadalmaskodott, 2002-ben. Úgy érzem, eljött az idő."

A brazil fenomén a kamerák össztűzében
A brazil fenomén a kamerák össztűzében

Ronaldo körbejárta a futballpályát gyerekekkel az oldalán, de hiába várta mindenki, a labdát ezúttal nem kezdte el bűvölni. Helyette úgy döntött, levágatja a haját a helyszínen rögtönzött fodrászatban – ez inkább csak marketingfogás volt a kívülről egyáltalán nem látszó eredményről készülő fotók kedvéért.

A sajtótájékoztatón szótlanul (és látszólag búskomoran) ült végig Andrej Arsavin, de annak végén a tömeg elől elvonulva mégis sikerült mikrofonvégre kapni. Megkerülhetetlen volt a kérdés: hogyan szerepel majd a házigazda orosz válogatott?

„A válogatottnak mindig jól kell futballoznia, nagy a nyomás – mondta Arsavin, akit arról is faggattak, hogy miért nincs igazán nagy sztárjuk az oroszoknak az utóbbi években. – Anyagilag jobban megéri itthon maradni, mint külföldre igazolni, és vannak egyéb okok is, nehéz válaszolni erre a kérdésre. Vannak tehetséges gyerekek, de lehet, hogy nem találják meg őket. Az akadémiák remélhetőleg kitermelnek pár tehetséget, de alapvetően a rendszerrel van probléma."

Ez utóbbi nem cseng teljesen ismeretlenül, de most maradjunk a világbajnokságnál, hiszen ahogy Ronaldo is fogalmazott, eljött az idő…

Így unatkozott Arsavin
Így unatkozott Arsavin
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik