Vb 2018: betalált a nyitó meccsen, már meg is egyezett a Juvéval – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 14:53
null
Alekszandr Golovin remek teljesítményt nyújtott Szaúd-Arábia ellen (Fotó: AFP)
A világbajnokság lehetséges felfedezettjeiről szóló cikkünk egyik főszereplője az orosz Alekszandr Golovin volt, aki a vb nyitó mérkőzésén mutatós szabadrúgásgóllal és két gólpasszal járult hozzá a házigazdák Szaúd-Arábia felett aratott 5–0-s győzelméhez. Olasz sajtóértesülések szerint a Juventus már felvette a kapcsolatot a 22 éves középpályás ügynökével, sőt olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a személyes feltételekben már meg is egyeztek a felek.

„Az oroszok legnagyobb kincse és legfiatalabb tagja a világbajnoki keretben Alekszandr Golovin. A CSZKA Moszkva 22 éves támadó középpályását nem a góljai, hanem a technikai képzettsége miatt emlegetik az egyik legnagyobb orosz tehetségként. A gyerekkori példaképeinek Zidane-t és Alekszej Szmertyint megnevező futballista az Oroszország szibériai részén fekvő Kaltanban töltötte gyermekéveit, ahol akkoriban nem voltak jó minőségű futballpályák, ezért kipróbálta a futsalt, melynek köszönhetően nagyon jó barátságba került a labdával.

A szakemberek úgy vélik, a Premjer-Liga legutóbbi kiírásában 27 meccsen öt gólt és négy gólpasszt felmutató, az U17-es válogatottal 2013-ban Eb-t nyerő Golovin egy-két jó világbajnoki mérkőzéssel (csúnya szóval élve) »eladhatja« magát a piacon. Az angol sajtóban az elmúlt hetekben a Man. United, az Arsenal, a Chelsea, a Newcastle és a Monaco érdeklődéséről is lehetett hallani, míg a Corriere dello Sport és a Tuttosport a Juventusszal boronálta össze” – írtuk róla a vb-t felvezető anyagunkban.

„Golovin? Több mint egy szimpla lehetőség” – mondta róla Beppe Marotta, a Juve vezérigazgatója.

Az elmúlt órákban újabb hírek kaptak szárnyra Golovin jövőjéről: Gianluca Di Marzio olasz transzferguru információi szerint a torinói sztárcsapat felvette a kapcsolatot az orosz játékmester menedzserével, míg a Sky Sport Italia arról írt, hogy a felek már meg is egyeztek a személyes feltételekben. Attól azonban egyelőre messze van Golovin, hogy a Juventus játékosa legyen, mivel a két klub között még nem kezdődtek meg a tárgyalások.

A futballista értékét a Transfermarkt 18 millió euróra becsüli.

A VB NYITÓ MECCSÉNEK ÖSSZEFOGLALÓJA, GOLOVIN GÓLJA 1:46-TÓL


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik