low
Joachim Löw nagyon várja a világbajnokságot (Fotó: AFP)

 

Részletesen itt olvashatnak a sorsolásról!

VB-ADATBANKUNK ITT!

A világbajnok német labdarúgó-válogatott Mexikó, Svédország és Dél-Korea ellen lép pályára a jövő évi vb  F-csoportjában, derült ki a pénteki sorsoláson.

„Mexikót jól ismerjük a Konföderációs Kupáról, a svédeket Európából, csupán Dél-Korea ismeretlen egy kicsit a számunkra. Várjuk a világbajnokságot, izgalmas csoportba kerültünk, de egyértelmű, hogy tovább kell jutnunk. Az első meccseken kell megalapoznunk a címvédést” – nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

„Olyan ellenfeleink vannak, akik nem ismeretlenek a számunkra, és azt mindig szeretem, ha tudom, mi várható. Mindhárom válogatott nagyon komoly rivális: Mexikó agresszív futballt játszik, a svédek az olaszokat búcsúztatták a pótselejtezőn, és a koreaiakat sem vehetjük félvállról” – mondta Manuel Neuer, a Bayern München kapusa.

Sin Te Jong, a dél-koreaiak edzője röviden lezárta az esélylatolgatást: „Németország a legjobb csapat a csoportban, de mi először a svédekkel játszunk, nem követhetjük el azt a hibát, hogy túl sokat gondolunk a címvédőre.”

„Kemény meccsek várnak ránk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk. Az Olaszország elleni pótselejtező után nagyon bízom a csapatban” – vélte Janne Andersson svéd kapitány.

A belga Standard Liege mexikói válogatott kapusa, Guillermo Ochoa azt reméli, tőlük is tartanak majd a vb-n. „Mindegyik ellenfél nehéz. Találkozunk a jelenlegi világbajnokkal, ez nagy kihívás lesz, visszavághatunk a Konföderációs Kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért. Bízunk a képességeinkben, jók vagyunk, egy olyan válogatott, amelytől másoknak is tartaniuk kell.”