Vb 2018: Az első horvát gól után érzelmileg megtörtünk – Sampaoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 23:11
null
Jorge Sampaoli elismerte a felelősségét (Fotó: AFP)
Horvátország 3–0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll. Jorge Sampaoli önkritikusan nyilatkozott a zakót követően.

 

„Nagyon bizakodó voltam a meccs előtt, és rendkívül szomorú vagyok a vereség miatt, minden bizonnyal nem nyúltam bele jól a meccsbe – gyakorolt önkritikát Sampaoli, akit a nagyot hibázó Caballero beválogatásával kapcsolatban is megtaláltak. – Én vagyok a felelős a döntésekért, nem igazságos Caballerót hibáztatni.”

„Mindig igyekszem a futballisták számára legjobb felállást megtalálni a pályán
– tette hozzá a taktikával kapcsolatban. – A játékosoknak is különleges felelősségük van, de egyszerűen nem tudtuk megtalálni azokat a játékoskapcsolatokat, melyekből Argentína vagy Lionel Messi profitálhatott volna.”

„Kitűnő gárda a horvát, mi pedig az első kapott gól után ritmust vesztettünk, és érzelmileg megtörtünk. Nem tudtunk változtatni az események lefolyásán. Vezérekre van szükség a csapatnál, nélkülük nehéz az előrelépés. Néhány játékos valószínűleg nem tudott alkalmazkodni a felálláshoz. Nagyon fáj a vereség, mert valószínűleg nem tudtam úgy belenyúlni a mérkőzésbe, ahogyan kellett volna”
– tette hozzá.

„Minden edző a saját stílusában dolgozik. Az elmúlt napokban nem is foglalkoztunk a taktikával, mert nem szerettem volna a labdarúgóiimat túlzott stressznek kitenni. Nemrég azt mondtam, hogy ez lesz a legjobb meccse a csapatnak, mert nagy önbizalommal játszunk majd egész Horvátország örömére. Az első félidőben nagyon egyben volt a gárda, több lehetőséget is kialakítottunk, de nem tudtunk betalálni. A szünetben mondtam a fiúknak, ne aggódjanak, még több helyzetünk is lesz a második félidőben, ehhez azonban feljebb kell helyezni a védővonalunkat és nagyobb nyomás alá helyezni az ellenfelet. Tudtuk, hogy az argentin hátsó hármas gyenge, ezért kellett nagyobb nyomást helyeznünk rájuk. Alaposan megfigyeltük és kielemeztük őket, és sikerült alkalmazkodnunk hozzájuk, így nyertünk. Úgyhogy most kiélvezzük a pillanatot!” – vélekedett Zlatko Dalic.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 0–3 (0–0)
Nyizsnyij Novgorod, Nyizsnyij Novgorod Stadion, 43 319 néző. Vezette: Ermatov (üzbég)
ARGENTÍNA:
Caballero – Tagliafico, Otamendi, Mercado – Acuna, Mascherano, E. Pérez (Dybala, 68.), Salvio (Pavón, 56.) – Meza, Agüero (Higuaín, 54.), Messi. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
HORVÁTORSZÁG:
Subasic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric, 57.), Modric, Perisic (Kovacic, 82.) – Mandzukic (Corluka, 93.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (91.)
Sárga lap: Mercado (51.), Otamendi (85.), Acuna (87.), ill. Rebic (39.), Mandzukic (58.), Vrsaljko (67.), Brozovic (94.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Izland 1 1 1–1 0 1
3. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1
4. Nigéria 1 1 0–2 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik