Vb 2018: az angolok sejtik, mit mondott Pickford Mandzukicnak

Vágólapra másolva!
2018.07.13. 13:10
null
A nagy védés után szólt oda a kapus (Fotó: AFP)
A szerdai Horvátország–Anglia (2–1) vb-elődöntő hosszabbítása első félidejének végén Jordan Pickford, az angol válogatott kapusa remek védést bemutatva hárította Mario Mandzukic közeli ziccerét, majd a kínok között a földön fekvő csatárnak szólt oda. Angol szurkolók az esetről készült felvétel alapján sejteni vélik, mit mondhatott az Everton kapusa a Juventus csatárának. Ugyanakkor viszont a horvátok tudják, hogy az első félidő végén mit mondott Dejan Lovren Dele Allinak, miután szépen szerelte.

A szerdai horvátangol elődöntő egyik emlékezetes jelenete volt Jordan Pickford remek mentése a meccs hosszabbításának első félidejében – egészen pontosan a ráadás ráadásának második percében.

Ivan Perisic balról érkező beadására robbant a védők mögül érkező Mandzukic, ám lövését a kapujából kirobbanó Pickford lábbal védeni tudta – majd a lendülettől ütközött Mandzukiccsal is, aki a sípcsontját fogva fájdalmas arccal terült el a földön.

Pickford ekkor láthatóan odaszólt valamit a horvátnak, aki azonban nem reagált semmit, sokkal inkább volt fájdalmával elfoglalva, és a későbbiek tükrében talán tűnhetett időhúzásnak a földön fekvése.

Nos, talán Pickford is úgy gondolhatta, hogy az utóbb győztes gólt szerző horvát csatár csak szimulál, ezért odaszólt valamit a horvátnak. A reddit kapcsolódó fórumán angol drukkerek kiderítették, mi hagyta el a kapus száját, amivel gyorsabb gyógyulásra próbálta bírni Mandzukicot:

„Kelj már fel, te kib...tt f.sz” – mondta a csatárnak a kapus, legalábbis a fórumban kialakult egybehangzó vélemény szerint. Pickford gyógyító varázsigéje olyannyira hatékonynak bizonyult, hogy Mandzukic nemcsak meggyógyult ebből a sérüléséből, hanem később aztán ő szerezte a győztes gólt.

Az Everton portásának kiszólása korántsem volt irodalmi stílusú, de még úgy-ahogy elmegy, ám amit Dejan Lovren mondott még az első félidő végén Dele Allinak, azt még a második emeleti folyosóbajnokság körzeti selejtezőjének előmeccsén is jobbára fővesztéssel szokás honorálni.

Lovren mondandójának szöveghű idézésétől el is tekintenénk, maradjunk annyiban, hogy a horvát védő Alli édesanyjával kapcsolatos vágyait igyekezett kifejezésre juttatni, s még valahogy Alli háta is kontextusba került. Lovren kirohanását még nehezebben érthetővé teszi, hogy az azt megelőző helyzetben remekbe szabott becsúszó szereléssel állította meg a Tottenham középpályását.

Lovren szerencséjére sem Alli, sem az angol keretből más nem beszél horvátul, így az esetnek nem lett folytatása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik