Vb 2018: Anglia elhiszi, hogy a futball végre hazatér – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.08. 09:14
Nincs olyan angol napilap, amely a Brexit-tárgyalások mellett ne vezető anyagként számolt volna be az elmúlt 28 év legnagyobb világbajnoki sikeréről: a labdarúgó-válogatott Svédország legyőzésével bejutott az elődöntőbe.

Korábban már írtunk arról, hogy a The Lightning Seeds együttes 1996-ban két focibolond komikussal, David Baddiellel és Frank Skinnerrel írt egy dalt „Football's Coming Home” címmel. Nos, a sláger sohasem volt olyan aktuális, mint most, amikor a csapat harcban áll a világbajnoki címért, a futballhimnusz címét pedig az újságok is gyakran emlegetik. Lehet, a futball valóban hazatért?már írtunk arról, hogy a The Lightning Seeds együttes 1996-ban két focibolond komikussal, David Baddiellel és Frank Skinnerrel írt egy dalt „Football's Coming Home” címmel. Nos, a sláger sohasem volt olyan aktuális, mint most, amikor a csapat harcban áll a világbajnoki címért, a futballhimnusz címét pedig az újságok is gyakran emlegetik. Lehet, a futball valóban hazatért?

A Sunday Times arról írt, most már valóban el merik hinni az emberek azt, hogy a válogatottnak van keresnivalója a vb-n.

 

A Sunday Telegraph azt emelte ki, hogy a csapat 1990 óta először vb-elődöntős.

 

A Mail on Sunday egy kis ABBA-beütéssel, azaz Mamma mia! címmel indít, megállapítva, hogy bizony lehet, a futball valóban hazatért.

 

A Sunday Mirror címlapján az első gól szerzője, Harry Maguire ünnepel, miközben a lap egy egyszerű „Félistenek” (Semi Gods) – vagy „Elődöntős istenek”, ki hogy akarja érteni – címmel próbál hatásvadász lenni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik