Vb 2018: állami támogatással segítik a stadionok fenntartását

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 20:49
Oroszországban állami támogatással segítik a vasárnap véget ért labdarúgó-világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben.

Vlagyimir Putyin államfő pénteken azt mondta, a kihasználtság a fontos, ezért nem baj, ha a stadionok koncerthelyszínekké, kiállítási vagy kereskedelmi központokká, turisztikai célponttá válnak, de a legjobb az lenne, ha továbbra is a labdarúgásnak adnának otthont.

A kormányzati tisztviselők és sportvezetők kalinyingrádi találkozója után úgy fogalmazott, arra kell törekedni, hogy „minden stadionban legyen egy csapat, és minden csapatnak legyen stadionja". A 12 létesítmény közül jelenleg csak hatban játszanak rendszeresen orosz élvonalbeli mérkőzéseket.

Néhány városban komoly anyagi kihívást jelent az aréna fenntartása, ezért Putyin felkérte Pavel Kolobkov sportminisztert, hogy készítsen előterjesztést minden stadion és edzőpálya jövőjét illetően, amelyet a világbajnokságra építettek.

„Ennek konkrétnak, és nem csupán általános érvényűnek kell lennie" – figyelmeztetett Putyin.

Az elnök emlékeztetett, hogy a világbajnokság idejére kiadott, vízumot helyettesítő szurkolói igazolványok érvényességének meghosszabbításával a drukkerek akár többször is beutazhatnának Oroszországba.

A világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, Alekszej Szorokin elmondta, a torna lendületet adott a helyi vállalkozásoknak, és a turisták mintegy 100 milliárd rubelt (442 milliárd forint) költöttek az országban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik