Vb 2018: a tudósok kiszámolták, Spanyolország fog győzni!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.30. 19:03
null
A CIES szerint Spanyolország lesz a világbajnok idén (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Sporttudományok Központja (CIES) legújabb kutatásában erősorrendet készített a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra. A szervezet által készített mutatók alapján az idei vb-győztes Spanyolország lesz, a címvédő Németország ezúttal érmet sem szerez.

 

A CIES két dolgot vett figyelembe az erősorrend elkészítésénél: a válogattak 23-as keretében a játékosok a jelenlegi szezonban a bajnokik hány százalékán léptek pályára, illetve hogy klubjaik milyen játékerőt képviselnek. A spanyol nemzeti csapatban a futballisták a bajnokik 81.1 százalékán a pályán voltak, klubjaik pedig 1.37-es szorzót hoztak, így 100 ponttal az erősorrend élén végzett az ibériai együttes. Spanyolország válogatott játékosainak nagy része a Barcelonában és a Real Madridban futballozik, valamint a Manchester Cityben és a Manchester Unitedben is akad kerettag.

Az oroszországi vb-n az ezüstérmes a CIES számítása szerint Brazília lesz, a bronzérmes pedig Franciaország. A címvédő Németország a negyedik helyre szorult az erősorrendben, Anglia ötödik, megelőzve sorrendben Belgiumot, Argentínát, Horvátország és Portugáliát. A lista végén a vb-újonc Panama található, hiszen kulcsjátékosai közül többen sérültek, illetve nagy klubok kispadját koptatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik