Vb 2018: a szövetség elnöke hazugsággal vádolja az argentin sajtót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 15:26
null
Jorge Sampaoli szövetségi kapitánnyal beszélget Claudio Tapia elnök (Fotó: AFP)
Az argentin labdarúgó-szövetség elnöke, Claudio Tapia szerint a dél-amerikai ország sajtómunkásai hazugságokat állítanak a csapat belügyeivel kapcsolatban.

Mint beszámoltunk róla, argentin sajtóhírek szerint Jorge Sampaoli szövetségi kapitány teljesen elvesztette tekintélyét az öltözőben, ezért gyakorlatilag nincs is már beleszólása abba, hogy a csapat milyen összeállításban lép pályára a Nigéria elleni csoportmérkőzésen. Ezt majd a játékosok döntik el.

Úgy tudni, a szövetségi kapitány szombat este találkozott Claudio Tapiával, az AFA elnökével, s bár egyelőre megtarthatja posztját, a futballisták körében elvesztette a tekintélyét.

Tapia most sajtótájékoztatón – amelyen Javier Mascherano és Lucas Biglia is részt vett – ment neki verbálisan az argentin médiának.

„Az edzések ékes bizonyítékai annak, hogy rengeteg dolog hazugság, amit a sajtó állít. Értem én, hogy önök, újságírók meghalnának egy jó pletykáért, de uraim, inkább támogassák és tiszteljék a válogatottat!"

Ezután vett egy mély lélegzetet, és így folytatta:

„Azért, hogy megnyerjék a hírversenyt, a válogatottat büntetik. Pedig ezeknek a játékosoknak köszönhetően lehettek ott több világbajnokságon is. Bizonyítsák, hogy argentinok, mondjanak igazat, és ne írjanak le hazugságokat. Dolgozzunk össze, hogy a csapat elérhesse azokat a sikereket, amiket megérdemel!″

Majd még egyszer nyomatékosította: látva a válogatott edzését biztos, hogy hazudik az argentin sajtó.

„Minden, ami ezek után történik, az önök hibája. Önök a negyedik hatalmi ágat képviselik, de a hatalmat sokféleképpen lehet gyakorolni.″

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Június 26., kedd
20.00: Izland–Horvátország
20.00: Nigéria–Argentína

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Nigéria 2 1 1 2–2 0 3
3. Izland 2 1 1 1–3 –2 1
4. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik