Vb 2018: a svéd sztár elment a tornára, odaadta a lakását egy drukkernek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 17:21
null
Marcus Berg lakása – ide költözhetett be a nyereményjáték győztese (Fotó: Svenska Spel)
Marcus Berg, a svéd labdarúgó-válogatott csatára egy nyereményjátékon felajánlotta göteborgi lakását egy szurkolónak, amíg ő az oroszországi világbajnokságon szerepel.

A szerencsés győztes, Jesper Bergkvist június 15. és 19. között költözhetett be Marcus Berg 89 négyzetméteres városi lakásába. Berg fedezte az utazási költségeket – a győztes fiatalembernek közel 1000 kilométert kellett letudnia az északkelet-svédországi Umea városából a délnyugati Göteborgba –, feltöltette a hűtőt és állta az éttermi számlákat, valamint ingyen belépőt biztosított a híres lisebergi vidámparkba is.

A „szigorú házigazda” persze feltételeket is szabott: a beköltözőnek rendszeresen meg kellett locsolnia a virágokat, fel kellett fedeznie Göteborgot, valamint – micsoda meglepetés – a svéd nemzeti csapatnak kellett szurkolnia. Mivel Svédország az első vb-mérkőzésén 1–0-ra legyőzte Dél-Koreát, Jespernek és meghívott barátainak tökéletes hosszú hétvégéje volt.

„Varázslatos volt ez az egész, nehéz szavakkal leírni. Mindenesetre mi Marcus minden kérését teljesítettük, elégedett lehet velünk! A csapat játéka? Nem is volt jó, nem is volt rossz, a lényeg a győzelem, amit sikerült megszerezni. Persze nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, sőt, Marcusnak is be kellett volna találnia” – mondta az Expressennek Jesper Bergkvist.

Míg a győztesek a göteborgi lakásban buliztak, Berg Dél-Korea ellen hagyta ki a helyzeteket (Fotó: AFP)
Míg a győztesek a göteborgi lakásban buliztak, Berg Dél-Korea ellen hagyta ki a helyzeteket (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik