Vb 2018: a svájciak ásza kérte, hagyják ki a vb-keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 21:38
Vladimir Petkovic svájci szövetségi kapitány kihirdette 26 fős bő keretét az oroszországi labdarúgó-vb előtt. A szakvezető tervei szerint 27 játékosból állt volna a névsor, de Admir Mehmedi jelezte, nem érzi elég jónak magát ahhoz, hogy ott legyen a tornán.

„Nem a szívemmel, az eszemmel döntöttem. Nem vagyok elég jó, hogy ott legyek a világbajnokságon – idézte a szövetség honlapja a Wolfsburg 27 éves támadóját. – Szerettem volna még időben tájékoztatni erről a kapitányt, hogy senkinek a helyét se vegyem el a keretből. Akárki is utazik helyettem, biztos vagyok benne, hogy nagyobb hasznára lesz a csapatnak, mint én.”„Nem a szívemmel, az eszemmel döntöttem. Nem vagyok elég jó, hogy ott legyek a világbajnokságon – idézte a szövetség honlapja a Wolfsburg 27 éves támadóját. – Szerettem volna még időben tájékoztatni erről a kapitányt, hogy senkinek a helyét se vegyem el a keretből. Akárki is utazik helyettem, biztos vagyok benne, hogy nagyobb hasznára lesz a csapatnak, mint én.”

Petkovic elmondta, a 2014-es vb-n és a 2016-os Eb-n is gólt szerző Mehmedi rutinjára nagy szüksége lenne az együttesnek, próbálta is győzködni őt, de egy ponton rájött, hogy a játékos profi szemléletével szemben elfogytak az érvei.

A keretből kimaradt a Galatasarayjal török bajnokságot nyerő 60-szoros válogatott Eren Derdiyok is. A svájci ligát egyedül a bázeli Michael Lang képviseli a 26 fős keretben.

A svájciak az oroszországi tornán Brazíliával, Costa Ricával és Szerbiával szerepelnek együtt az E-csoportban.

A 26 FŐS SVÁJCI KERET
KAPUSOK:
Roman Bürki (Dortmund – Németország), Gregor Kobel (Hoffenheim – Németország), Yvon Mvogo (RB Leipzig – Németország), Yann Sommer (Mönchengladbach – Németország)
VÉDŐK: Manuel Akanji (Dortmund – Németország), Johan Djourou (Antalyaspor – Törökország), Nico Elvedi (Mönchengladbach – Németország), Michael Lang (Basel), Stephan Lichtsteiner (Juventus – Olaszország), Francois Moubandje (Toulouse – Franciaország), Ricardo Rodriguez (Milan – Olaszország), Fabian Schär (Deportivo La Coruna – Spanyolország), Silvan Widmer (Udinese – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Valon Behrami (Udinese – Olaszország), Blerim Dzemaili (Bologna – Olaszország), Remo Freuler (Atalanta – Olaszország), Edimilson Fernandes (West Ham United – Anglia), Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt – Németország), Granit Xhaka (Arsenal – Anglia), Denis Zakaria (Mönchengladbach – Németország)
TÁMADÓK: Josip Drmic (Mönchengladbach – Németország), Breel Embolo (Schalke – Németország), Mario Gavranovic (Dinamo Zagreb – Horvátország), Haris Seferovic (Benfica – Portugália), Xherdan Shaqiri (Stoke City – Anglia), Steven Zuber (Hoffenheim – Németország)
Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik