Vb 2018: a németek egyharmada hisz a címvédésben

Vágólapra másolva!
2018.06.08. 12:45
A németek egyharmada hisz benne, hogy labdarúgó-válogatottjuk megvédi címét a csütörtökön kezdődő oroszországi világbajnokságon.

A pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint a németek 34 százaléka gondolja úgy, hogy Joachim Löw tanítványai megismétlik négy évvel ezelőtti sikerüket. A megkérdezettek 54 százaléka szerint nem védi meg címét a német válogatott, ugyanakkor a válaszadók egynegyede gondolja csak úgy, hogy a gárda nem jut döntőbe.

Mindössze öt százalék a pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem éli túl a csoportkört, vagy a nyolcaddöntőt, míg húsz százalék szerint a negyeddöntő jelenti a végállomást a címvédőnek.

Négy évvel ezelőtt, a brazíliai torna előtt a németek 22 százaléka bízott a világbajnoki diadalban, amelyet Mario Götze hosszabbításban szerzett gólja jelentett az argentinok elleni fináléban.

A németek Mexikóval, Svédországgal és Dél-Koreával szerepelnek egy csoportban az oroszországi világbajnokságon, melyen a közép-amerikai csapattal kezdenek jövő vasárnap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik