Vb 2018: a németek a 2., az angolok a 3. legfiatalabbak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.28. 12:50
null
A 24 éves Harry Kane még lefelé is húzza az angolok átlagéletkorát (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra kijutó 32 csapatot vizsgálták meg többek között az életkor és a testmagasság alapján.

 

A kijutó csapatok (az oroszoknál a felkészülési meccseket vették figyelembe) vb-selejtezőkön pályára lépő játékosai átlagosan 27.4 évesek voltak a meccsek lejátszásának időpontjában.

A legidősebb a
panamai csapat volt, átlagban 29.4 évesek voltak a játékosok a pályára lépésük idején, őket a Costa Rica-i (29.0) és izlandi (29.0) csapat követi.

A legfiatalabb átlagéletkorral a kijutók közül a nigériai együttes bír (24.9), a képzeletbeli dobogóra még a németek (25.7) és az angolok (25.9) férnének fel.

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)



A testmagasság szerint a szerbek nyernék a vb-t (185.6 cm), kevéssel megelőzve az északiakat (2. Svédország, 3. Izland, 4. Dánia). Ha csak ezen múlna, Szaúd-Arábia lenne az utolsó, de a spanyolok és az argentinok is a mezőny utolsó negyedébe szorulnának.

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)



Mint arról beszámoltunk, Marokkó vb-csapata gyakorlatilag Európában készült, ezzel szemben például a németek keretében mindenki az országhatáron belül látta meg a napvilágot.

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)



A horvátok, a svédek és az izlandiak hazai játékos nélkül harcolták ki a vb-szereplést, az angolok pedig légiós nélkül – rajtuk kívül még a szaúdiak álltak fel csak a hazai szövetség csapataiban játszókkal. Az angol bajnokság egyébként is a legtöbb vb-kijutót adja.

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik