Vb 2018: A labdarúgás tartozik Messinek egy világbajnoki címmel – Sampaoli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.16. 13:08
null
Sampaoli kapitány tudja, hogy Messin túl nagy a teher (Fotó: AFP)
Túl nehéz terhet cipel magán Lionel Messi, akinek ez a világbajnokság lesz talán az utolsó lehetősége arra, hogy komoly tornát nyerjen az argentin válogatottal.

 

 

A Barcelona szupersztárja az elmúlt négy évben háromszor is közel állt a válogatottal a sikerhez, ám 2014-ben kikapott a vb-döntőben a németektől, 2015-ben és 2016-ban pedig Chilével szemben maradt alul a Copa América fináléjában. Messit ez annyira megviselte, hogy ha rövid időre is, de visszavonult a nemzeti csapattól.

A Kicker két napja arról írt, kevés jel mutat arra, hogy Argentína idén ismét döntőbe jut, a válogatott ugyanis túlságosan függ Messitől, míg a védelem és a középpálya túl gyenge. Ezt fogalmazta meg találóan Jorge Sampaoli szövetségi kapitány: „Ha Leo jó hangulatban van, sokkal inkább irányítja a válogatottat, mint én.”

Az albiceleste szakvezetőjeáprilisban megjelent könyvében ennél is bővebben írt Messi szerepéről. Akkor egy metaforikus képpel próbálta meg illusztrálni a nyomást, ami a szurkolók és a sajtó miatt az ötszörös aranylabdásra nehezedik. Úgy fogalmazott, hogy Messi egy pisztolyt szorít a fejéhez, amit világbajnokságnak hívnak. Ha nem nyeri meg, akkor a fegyver elsül, ő pedig meghal.

„Az tény, hogy a labdarúgás tartozik neki egy világbajnoki címmel. És úgy érzem, Oroszországban lesz esélyünk megszerezni azt” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik