Vb 2018: a kulcsember fél lábbal is pályára lépne Anglia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.10. 15:59
null
Vrsaljko egy lábbal is játszana, de valószínűleg csak két egészséges láb esetén küldik pályára… (Fotó: AFP)
Sérüléssel küszködik a horvát válogatott kezdő jobbhátvédje, Sime Vrsaljko, és egyelőre nem tudni, hogy pályára léphet-e az Anglia elleni elődöntőn. Állítólag klubja, az Atlético Madrid nem repesne az örömtől, ha „összedrótozva” pályára küldenék. Mindenesetre Vrsaljko elmondta: nem tűnik súlyosnak térdproblémája, és ami őt illeti, egy lábbal is pályára lépne Anglia ellen.

„A térdem rendben van, egy lábbal is pályára lépek, ha ez kell. Fájdalmat és valami furcsát éreztem az oroszok elleni mérkőzésen, beszéltem az orvosi stábbal, és azt tanácsolták, jöjjek le. Súlyos gond nincs. Remélem, játszani tudok az angolok ellen, és meg is mondtam az orvosoknak, de nekik nyilván az a fontos, hogy egészségesek maradjunk"magyarázta Vrsaljko.

„Nagyon tiszteljük az 1998-as csapat eredményeit, magasra tették a mércét, és a szurkolók azt várják tőlünk, hogy ezt a szintet érjük el. Most, hogy elődöntőt játszhatunk, nem hiszem, hogy megelégszünk ezzel. Nem véletlenségből kerültünk ide. Minden meccset meg fogunk nyerni. Jók vagyunk a pályán, ezt érezzük is. Két kimerítő meccs van mögöttünk, akkor is, ha az ellenfelek nem tűnnek túl veretesnek a szemlélő számára, kőkemény út vezetett idáig. Az ilyen kiélezett meccsek eldöntéséhez kell valami plusz, az utolsó erőtartalékokat is be kell vetni és fejben is nagyon erősnek kell maradni" – folytatta.

Vrsaljko teljesen más jellegű mérkőzést vár az Anglia elleni elődöntőtől, mint amilyen a Dánia elleni nyolcaddöntő vagy az Oroszország elleni negyeddöntő volt.

„Teljesen más lesz Anglia ellen játszani, mint Dánia vagy Oroszország ellen. Az angolok jól játszanak, remekül szervezettek, fizikailag erőteljesek. Ugyanakkor mi is tudjuk, hogy mik az erős pontjaink és keressük a gyengeségeiket. Hosszú kilencven vagy százhúsz perc lesz ez, de az önbizalmunk megnőtt, hogy bekerültünk a legjobb négy közé" – vélekedett.

Ha a horvát orvosi stáb nemet mond Vrsaljko szerepeltetésére, akkor két opció elképzelhető. A Jutarnji List szerint 4–1–4–1-ben áll fel Horvátország, Vrsaljko helyére a középhátvéd Domagoj Vida húzódik ki, és a kezdőcsapatba kerül Vedran Corluka. Előrébb kikerül a kezdőből az oroszok ellen gólt szerző Andrej Kramaric, és egyszerre lesz a pályán Marcelo Brozovic, Luka Modric és Ivan Rakitic. A két szélen Ante Rebic és Ivan Perisic, valamint centerben Mario Mandzukic helye biztos. A lap szerint Horvátország a Subasic – Vida, Lovren, Corluka, Strinic – Brozovic – Rebic, Modric, Rakitic, Perisic – Mandzukic kezdőcsapattal áll fel az elődöntőn.

További opció lehet még az, hogy Vida marad a helyén, jobbhátvédbe pedig Tin Jedvaj kerül – igaz, ez neki sem elsődleges posztja, így ez a változtatás is kényszermegoldásnak számítana. Az izlandi–horvát csoportmérkőzésen (1–2), melyen a horvátok alapembereik sorát pihentették, Vrsaljko helyén Jedvaj játszott.

És ha már szóba került Domagoj Vida: a horvátok korábban Kijevben légióskodó védője kevert egy kis vihart a „Dicsőség Ukrajnának!” kiszólással, amelyet a FIFA figyelmeztetéssel szankcionált. A videót feltöltő stábtagot, Ognjen Vukojevicet hazaküldték a horvátok. Állítólag előkerült egy másik videó is, amelyet a FIFA szintén vizsgál, elképzelhető, hogy e vizsgálat vége már pénzbírság lesz. A FIFA rendszeresen fellép a politikai tartalmúnak minősített üzenetekkel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik