Vb 2018: A Jóisten visszaadta, amit 2008-ban elvett – Zlatko Dalic

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.02. 10:04
null
Dalicot lenyűgözte Modric (Fotó: AFP)
Zlatko Dalic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elsősorban csapata kapusát, a dánok elleni tizenegyespárbajban három lövést is védő Danijel Subasicot és a csapatkapitány Luka Modricot méltatta az együttes világbajnoki nyolc közé jutását követően.

 

 

A Dániánál előzetesen lényegesen erősebbnek tartott horvát együttes vasárnap kifejezetten visszafogott játékot nyújtott, ennek ellenére a hosszabbítás hajrájában megnyerhette volna a meccset, ám Modric kihagyta a Rebic elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt. A Real Madrid irányítóját láthatóan megviselte a rontás, ám a tizenegyespárbajban a rúgók között volt, és nem hibázott.

„Lenyűgözött, ahogy a hibája után is eltökélt maradt. Igazi kapitányként viselkedett, ami sokat elárul róla. El tudják képzelni, milyen állapotban lenne, ha másodszor is kihagyta volna” – tette fel a kérdést Dalic.

A horvát szakvezető elismerte, hogy nem játszott jól együttese, és a 116. percben elhibázott büntetőt követően felrémlett benne a 2008-as Európa-bajnokság negyeddöntője. Akkor drámai végjátékot követően veszített Horvátország Törökországgal szemben, úgy, hogy a 119. percben vezetést szerzett, ám egy perccel később gólt kapott, és a tizenegyeseket a törökök rúgták jobban.

„Amikor Modric nem rúgta be a tizenegyest, mindannyiunknak Bécs jutott eszébe. De mindig hinni kell. A Jóisten visszaadta, amit akkor elvett. Az életben mindenhez kell szerencse” – mondta Dalic, aki a győzelem pillanatában azonnal a szurkolókhoz rohant, majd csatlakozott a pályán ünneplő játékosaihoz.

Danijel Subasic három tizenegyest is megfogott (Fotó: AFP)
Danijel Subasic három tizenegyest is megfogott (Fotó: AFP)

A horvát futballisták elsősorban Danijel Subasicot éltették, aki a dánok három tizenegyesét is megfogta.

„Azt hiszem, valaki elejthette, de rendben van. Ő volt ma a mi hősünk. Három tizenegyest védett, ami azért nem mindennapi. Akkor húzott ki minket a bajból, amikor szükségünk volt rá. Nagy köszönet jár neki” – adott gyorsan helyzetjelentést a kaotikus ünneplésben kissé túlszeretett Subasicról a kapitány.

Dalic a csapat gyengébb játékával kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a továbbjutás volt a cél.

„Nem volt igazán jó, amit mutattunk, nem játszottunk úgy, ahogy a korábbi meccseinken, de az eredmény volt a lényeg – összegzett a szakvezető, aki már a spanyolokat kiejtő házigazda oroszok elleni negyeddöntőről is ejtett néhány szót. – Nem lehetünk lekezelőek, a játékosaimnak is azt fogom mondani, hogy a vb legjobb csapata ellen lépnek pályára. Messzire jutottunk, de nem szeretnénk itt megállni. Igaz, biztosan az oroszok is így gondolkodnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik