Vb 2018: A játékvezető az angolokat favorizálta, kitalált nekik egy 11-est – Maradona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 08:34
null
Mina góljánál úgy űvöltött, mintha ő bólintott volna (Fotó: AFP)
Diego Maradona nem fogta vissza magát az Anglia–Kolumbia mérkőzéssel kapcsolatban: szerinte a dél-amerikaiak monumentális rablás áldozatai lettek. Az argentin legenda szerint teljesen egyértelmű, hogy „Mark Geiger játékvezető az európai csapatot favorizálta, ezért kitalált neki egy tizenegyest” – utalt arra, hogy az 57. percben az angoloknak büntetőt ítélt, amelyből Harry Kane meg is szerezte a vezetést.

„Ez most sokkolt engem, mert amikor először beszéltem a FIFA elnökével, Gianni Infantinóval, akkor nekem úgy tűnt, minden megváltozhat: eltűnnek a rablók, a kétes megállapodások. Ehhez képest monumentális rablást láthattunk a pályán. Ezért elnézést kérek a kolumbiai néptől. Ezért a játékosok nem hibáztathatóak."

Maradona szerint a büntető nem volt jogos, éppen Kane volt az, aki szabálytalanságot követett el. „És vajon miért nem kérte a videobíró segítségét a játékvezető?” – tette fel a költőinek szánt kérdést.

Hozzátette: Kolumbia legnagyobb sztárja, James Rodríguez nélkül azt játszotta, amire képes, hiszen vele éppen a kreativitás tűnt el a csapatból.

„Ettől függetlenül mindent megtettek, állva haltak meg. Mina fejes góljánál úgy üvöltöttem, mintha én bólintottam volna a kapuba a labdát. Beszélni fogok Infantinóval, mert ez így nincs rendben. Geiger biztosan nagyon ért a baseballhoz, de a futballról fogalma sincs.”

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

KOLUMBIA–ANGLIA 11 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 3–4
Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző. Vezette: Geiger (amerikai)
KOLUMBIA: Ospina – Arias (C. Zapata, 116.), Mina, D. Sánchez, Mojica – Barrios, C. Sánchez (Uribe, 79.), Lerma (Bacca, 61.) – Juan Cuadrado, Quintero (Muriel, 88.) – Falcao. Szövetségi kapitány: José Pékerman
ANGLIA: Pickford – Walker (Rashford, 113.), Stones, Maguire – Trippier, Alli (Dier, 81.), Henderson, Lingard, A. Young (Rose, 102.) – Sterling (Vardy, 88.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Mina (90+3.), ill. Kane (57. – 11-esből)
Sárga lap: Barrios (41.), Arias (52.), C. Sánchez (54.), Falcao (63.), Bacca (64.), Juan Cuadrado (118.), ill. Henderson (56.), Lingard (69.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik