Vb 2018: a FIFA szerint nem pofozgatással kell kezelni az agyrázkódást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 18:38
null
Amrabat nem igazán tudja, hogy hol van (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) orvosi bizottsága hivatalos tiltakozó-figyelmeztető levelet küldött a marokkói válogatottnak, miután az orvosi stáb nem a protokollnak megfelelően kezelte a Marokkó–Irán (0–1) vb-csoportmérkőzésen Nordin Amrabat fejsérülését.

A FIFA orvosi bizottságának elnöke, Michel D'Hooghe jelezte, felháborítónak tartja, ahogy a marokkói válogatott orvosi stábja „kezelte” Nordin Amrabat agyrázkódását. Amrabat kapott némi pofozgatást és egy kis vizet az arcába.

„Sokkolt, amikor láttuk a felvételeket, és érthetetlennek tartjuk az orvos eljárását. A világbajnokság előtt mindegyik csapatorvosnak elmagyaráztuk az agyrázkódás gyanúja esetében elvárt protokollt. Hivatalos levelet írtunk a marokkóiaknak. Tiszteletteljesen közöltük velük, hogy a követett eljárást nem tartjuk elfogadhatónak, és jeleztük, hasonló többé nem fordulhat elő” – közölte D'Hooghe.

 



 

D'Hooghe elmagyarázta: hasonló esetekben egy háromperces vizsgálatot ír elő a protokoll, ennek megkezdését az orvosi stáb köteles jelezni a játékvezetőnek. A csapatorvosnak kell döntést hoznia arról, hogy a játékos folytathatja-e a mérkőzést, ezt sem a játékosok (maga a kezelt játékos sem), sem a szakmai stáb nem befolyásolhatja.

Az orvosi bizottság vezetője ugyanakkor elmondta: a marokkói stáb tökéletesen járt el, mikor a mérkőzést követően azonnal kórházba küldte kivizsgálásokra Amrabatot és tíznapos pihenőt javasolt. A FIFA nem ír elő kötelező kihagyást agyrázkódás esetén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik