Vb 2018: a döntőn argentin, a bronzmeccsen iráni játékvezető lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.12. 19:53
null
Néstor Pitana vezeti a 2018-as vb-döntőt (Fotó: AFP)
Az argentin Néstor Pitana fújja a sípot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjén, amelyen Franciaország és Horvátország csap össze egymással. A szombati Belgium–Anglia bronzmérkőzésnek az iráni Alireza Fagani lesz a játékvezetője.

 


A 43 éves dél-amerikai bíró – aki korábban színészkedett – eddig négy meccsen kapott szerepet Oroszországban. Ő vezette a nyitó találkozót (Oroszország–Szaúd-Arábia 5–0), valamint a mexikói–svéd (0–3), a horvát–dán (1–1) és az uruguayi–francia (0–2) mérkőzést.

Pitanának ez a második világbajnoksága, négy éve Brazíliában három csoportmeccsen és egy negyeddöntős találkozón dirigált. Az argentinok közül ő vezetett a legtöbbször világbajnoki meccset.

Érdekesség, hogy 2006-ban, amikor a franciák alulmaradtak Olaszországgal szemben a vb-döntőben, szintén argentin játékvezető (Horacio Elizondo) kapta a finálét.

A 40 esztendős Fagani idáig három találkozón bíráskodott pályafutása első világbajnokságán. Ő fújta a sípot a német–mexikói (0–1), a szerb–brazil (0–2) és a francia–argentin (4–3) meccsen, valamint ő volt a tartalék játékvezető az Uruguay–Franciaország (0–2) negyeddöntőn.

Franciaország és Horvátország főszereplésével a döntő vasárnap 17 órakor kezdődik, Belgium és Anglia pedig szombaton 16 órakor játszik egymással a harmadik helyért.

FIFA Media on Twitter

Referee designations FWC 2018 Match 64: #FRA⁠#CRO⁠(15 July) FINAL Referee: Nestor PITANA (ARG) ASR 1: Hernan MAIDANA (ARG) ASR 2: Juan P. BELATTI (ARG) 4th Off. Bjorn KUIPERS (NED) Res.Ass.Erwin ZEINSTRA (NED) @FIFAWorldCup


FIFA Media on Twitter

Referee designations FWC 2018 Match 63: #BEL⁠#ENG⁠(14 July) Play-off for third place Referee: Alireza FAGHANI (IRN) ASR 1: Reza SOKHANDAN (IRN) ASR 2: Moha. MANSOURI (IRN) 4th Off: Malang DIEDHIOU (SEN) Res.Ass: Djibril CAMARA (SEN) @FIFAWorldCup


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik