Olaszország: ők követhetik Venturát a kispadon – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 14:06
Mint arról korábban beszámoltunk, Gian Piero Ventura egyelőre nem mond le a szövetségi kapitányi posztjáról, miután Olaszország nem jutott ki a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra. Az olasz szövetség válságülést tart, hamarosan pedig az új első számú szakvezető személyéről is dönthetnek.

Annak ellenére, hogy Ventura nem mondott le, nem túl valószínű, hogy folytathatja a munkát a válogatott élén. A Bild információi szerint Carlo Ancelotti hamarosan megkezdi a tárgyalásokat az olasz szövetséggel, így nem zárható ki, hogy a Bayern Münchentől nemrégiben menesztett szakember lehet az új kapitány. Carlo Ancelotti hamarosan megkezdi a tárgyalásokat az olasz szövetséggel, így nem zárható ki, hogy a Bayern Münchentől nemrégiben menesztett szakember lehet az új kapitány.

Az olaszok 60 év után maradnak le ismét futball-világbajnokságról, egész történetük során pedig mindössze harmadszor rendeznek nélkülük tornát.

Ventura a 2016-os Európa-bajnokság után vette át a csapatot, eddig 16 mérkőzésen dirigált, a mérleg: 9 győzelem, 4 döntetlen, 3 vereség, de ami a legfontosabb, nem sikerült kijutni az oroszországi tornára.

Ancelotti legutóbb a Bayern Münchent irányította, s eddig egyetlen válogatott kispadjára sem ült le. Az 58 éves tréner jelenleg munka nélkül van.

A Milannal két BL-t nyerő edző mellett Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Chelsea) és Roberto Mancini (Zenit) neve is felvetődött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik