Vb 2018: Messi nélkül egy csapat vagyunk a sok közül – Maradona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 12:23
null
Diego Maradonának nem tetszett, amit látott, bár nem lepte meg (Fotó: AFP)
Diego Maradonát nem lepte meg, hogy Franciaország legyőzte (4–3-ra) Argentínát a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

 

 

„Inkább moziba jöttünk, mintsem egy pályára, mivel azért voltunk itt, hogy egy halálhír bejelentésének legyünk szemtanúi – idézte fel a mérkőzést Maradona egy televízió-műsorban. – Így is történt… A franciák megfogták Messit, aki nem tudott mögéjük kerülni, mivel az ellenfél uralta a középpályánkat. Messi nélkül csak egy csapat vagyunk a sok közül. Olyan meccset láttunk, amilyenre számíthattunk. Újabb világbajnokság ment veszendőbe, semmit sem nyertünk. Szomorú, hogy Argentína nem tudott egy kiegyensúlyozott csapatot kialakítani.”

Maradona hiányolta az igazi csatárokat a franciák elleni kezdőcsapatból.
„A felállásunk alapján Pavónnak, Messinek és Di Maríának kellett volna támadnia. Ők képesek helyzetet kialakítani, de nem csatárok.”

Az argentin ikon szerint honfitársai túl sok teret hagytak a két gólt szerző és egy tizenegyest kiharcoló Kylian Mbappénak, aki a fiatal Claudio Caniggiára emlékezteti.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–ARGENTÍNA 4–3 (1–1)

Kazany,Kazany Aréna, 42 873 néző. Vezette: Fagani (iráni)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté, Matuidi (Tolisso, 75.) – Mbappé (Thauvin, 89.), Griezmann (Fekir, 83.), Giroud.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Argentína: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo (Fazio, a szünetben), Tagliafico – E. Pérez (Agüero, 66.), Mascherano, Banega – Pavón (Meza, 75.), Messi, Di María.Szövetségi kapitány:Jorge Sampaoli
Gólszerző: Griezmann (13. – 11-esből), Pavard (57.), Mbappé (64., 68.), ill. Di María (41.), Mercado (48.), Agüero (93.)
Sárga lap: Matuidi (72.), Pavard (73.), Giroud (93.), ill. Rojo (11.), Tagliafico (19.), Mascherano (43.), Banega (50.), Otamendi (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik