„Határozottan hiszem, hogy az angolok megnyerhetik a vb-t” – véli a svéd kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.07. 19:37
null
Az angolok büszkévé szeretnék tenni a hazájukat (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó-válogatott Harry Maguire és Dele Alli fejes góljával 2–0-ra legyőzte Svédországot az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében, így 1966 és 1990 után harmadszor jutott be a legjobb négy közé. Janne Andersson svéd kapitány szerint nem kell mindig elromlania valaminek, van, hogy csupán jobb volt az ellenfél az adott napon. Harry Kane-ék büszkévé szeretnék tenni a hazájukat, a meccs legjobbjának megválasztott Jordan Pickford pedig az összetartást hangsúlyozta a találkozót követően.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
SVÉDORSZÁG–ANGLIA 0–2
(0–1)
Szamara
, Szamara Aréna, 39 991 néző. V: Björn Kuipers (holland)
Svédország: R. Olsen – Krafth (P. Jansson, 85.), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg (M. Olsson, 65.) – M. Berg, Toivonen (Guidetti, 65.). Szövetségi kapitány: Janne Andersson
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Lingard, Henderson (Dier, 85.), Alli (Delph, 77.), Young – Sterling (Rashford, 91.), Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Maguire (30.), Alli (59.)
Sárga lap: Guidetti (88.), Seb. Larsson (94.), ill., Maguire (87.)

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik ország nyeri meg a vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első találatot szerző hórihorgas védő a rögzített játékhelyzetek fontosságára hívta fel a figyelmet a lefújás után, de kiemelte, hogy a végén túl könnyelműek voltak időnként hátul.

„Úgy éreztük, hogy uraltuk a játékot ma, ugyanakkor a meccs vége felé kicsit túl hanyagok voltunk. Tudtuk, hogy amikre készültünk, a rögzített játékhelyzetek, nagyon fontosak. Jesse Lingard beadása Dele Alli felé is olyan elem volt, amit gyakoroltunk az edzésen, úgyhogy elismerés a szakmai stábnak és a játékosoknak a végrehajtásért” – mondta az első gólt szerző Harry Maguire.

Az angolok vezető gólja



Először fordult elő Harry Kane csapatkapitánnyá választása óta, hogy a támadó gól nélkül marad egy mérkőzésen (8 fellépésen 12 találat volt a termése), de ezúttal ez is belefért.

Nagy nyomás nehezedett ránk, nemcsak Anglia, az egész világ szeme rajtunk volt. De elbírtuk a terhet, koncentráltak voltunk, a saját játékunkat játszottuk. Magabiztosak vagyunk. Élvezzük, hogy itt vagyunk, már a svédek elleni meccs előtt érezte mindenki, hogy mi bizony nem fogunk hazamenni. Itt akarunk maradni a végéig, és ehhez egy lépéssel közelebb kerültünk. Be akarjuk fejezni az elkezdett munkát, és megnyerni a világbajnokságot. Tudjuk, hogy nagyon fontos meccs előtt állunk, de jó érzéseink vannak, magabiztosak vagyunk, ezt kell folytatnunk – utalt már az elődöntőre a gólt ezúttal nem szerző Harry Kane. – Tudom, hogy az itteni és az otthoni szurkolóink is élvezik ezt, majd megnézünk később néhány videót. Mi csupán szeretnénk büszkévé tenni a hazánkat.

A Kolumbia elleni nyolcaddöntő nagyon feszült volt, mindenkiből előtörtek az érzelmek a lefújás után. Most egy kicsit más a helyzet, nyugodtak vagyunk, remek játékkal nyertünk. Pickfordnak voltak nagyszerű védései, nélküle nem sikerült volna továbbjutnunk, a nagy mérkőzések nagy pillanataiban mindenkire szükség van. Reméljük, inspiráljuk azokat a gyerekeket, akik nézik a világbajnokságot.”

Az angolok második gólja


„Hihetetlen mérkőzés volt, nagyszerűen játszott a csapat. Jó érzés a kapuba találni, de ami még fontosabb, hogy győztünk – mondta a második angol találat szerzője, Dele Alli. – Támadóként nyilván mindenki gólt akar szerezni, ám nem szabad erőltetni, a lehetőség úgyis jön, azt kell megragadni. Domináltuk a játékot, az első félidőben élesebbek voltunk, összességében megérdemelten nyertünk. Svédország nagyon kemény ellenfél volt. Sikerre éhezünk, még nagyobb dolgokat akarunk véghezvinni. Még nem fejeztük be a munkát, ott van az elődöntő, be akarunk jutni a fináléba.”

A svédek szövetségi kapitánya, Janne Andersson nem keresett kifogásokat az összecsapást követően, elmondta, hogy van, hogy nem sül el valami balul, szimplán csak az ellenfél jobb azon a napon.

NEM GONDOL A MAN. UNITEDRE
„Ez a futball nagyszínpadja, nagyon nehéz megemészteni itt egy vereséget, különösen az egyenes kieséses szakaszban. Nagyon csalódott vagyok – mondta leszegett fejjel Victor Lindelöf, a svéd válogatott védője. – Nem gondolok egyelőre a Manchester Unitedre, azt szerettem volna, hogy Svédország nyerjen. Rendkívül szomorúak vagyunk. Az angol válogatottat remek játékosok alkotják, akik közül többen a barátaim is, így sok sikert kívánok nekik. Jó esélyük van a döntőbe kerülésre.”

„Nem vagyok benne biztos, hogy bármi rosszul sikerült volna. Egy igazán jó csapattal játszottunk és nem sikerült elérnünk a csúcsteljesítményünket. A különbségek eléggé aprók voltak. Nehéz egy öt védővel felálló együttes ellen helyzetet kialakítani – vélekedett Janne Andersson.Erős gárdával találkoztunk, ma az angol volt a jobb, nem feltétlenül kell mindig elromlania valaminek, van, hogy csupán jobb az ellenfeled. A legnagyobb tisztelem az övék, gratulálok Angliának.”

„Határozottan hiszem, Anglia elég jó ahhoz, hogy megnyerhesse a világbajnokságot. Erős, szervezett, szeretnék gratulálni a csapatnak és az edzőjének. Jó gárda, amely nem ad sok esélyt. Azt hiszem, tökéletesen képes arra, hogy révbe érjen” – tette hozzá.

Mindig lehet máshogy csinálni a dolgokat, más módon kezelni a helyzeteket. Az első gól nagyon fontos egy ilyen meccsen, efelől semmi kétség. A második félidő elején óriási egyenlítési lehetőségünk volt. Úgy vélem, csodásan szerepeltünk idáig, csupa nagyon kemény riválissal csaptunk össze. Össze akartam gyűjteni a srácokat a pályán a mérkőzés után, mindannyian szomorúak és csalódottak voltunk, de emlékeznünk kell a jó teljesítményünkre. Minden kilátogató szurkolónknak szeretnék köszönetet mondani!” – zárta a svéd kapitány.

„Nem kell, hogy valami elromoljon, van, hogy csupán jobb aznap az ellenfél” (Fotó: AFP)
„Nem kell, hogy valami elromoljon, van, hogy csupán jobb aznap az ellenfél” (Fotó: AFP)



A meccs legjobbjának a három szenzációs védést is bemutató Jordan Pickfordot választották meg. Az Everton 24 éves kapusa szerint az összetartás a legfontosabb, és hogy teher nélkül élvezni tudják a játékot.

„Mindig azt mondjuk, hogy egyszerre csak egy meccsel, a következővel foglalkozunk. Ismerjük a képességeinket és az egész az összetartásról szól. Ha ez megvan, márpedig ez mindig megvan, kontrollálhatjuk a képességeinket a pályán. Ezért nyertünk, ezért sikerült kapott gól nélkül zárni, mert keményen, csapatként dolgoztunk. Erről szól a futball, a nagy porondon lenni. Soha nem teszem magam semmiféle nyomás alá, csupán élvezem a pillanatot, így játszom. Erősnek érzem magam, semmi sem rettent meg, a tőlem telhető legjobb akarok lenni. A kritikák nincsenek rám negatív hatással, csak arra ösztönöznek, hogy jobbá akarjak válni” – mondta Pickford.

Az angol válogatott középpályása, Eric Dier az elődöntőre csábította a szurkolókat, szerinte nincs mitől félniük, ráadásul a szervezők is kitesznek magukért.

„Meccsről meccsre haladunk, elkaptuk a fonalat, szeretnénk történelmet írni. A csapat hozzáállása és elszántsága már a világbajnokság elejétől kezdve példaértékű, folyamatosan javulunk, mindenki harcol a pályán. Koncentráltak vagyunk, nincs is időnk most ünnepelni, máris az elődöntőre kell fókuszálnunk, hiszen kevés időnk van – így a Tottenham középpályása, aki kitért a drukkerekre is. – A szurkolóink fantasztikusak, azt javaslom mindenkinek, hogy jöjjön ide, ha tud, mert a szervezés remek. Az oroszok mellett szól a hazai pálya előnye, a horvát keretben pedig kiváló futballisták vannak, azaz bármelyik csapattal találkozunk az elődöntőben, nagyon nehéz dolgunk lesz."

Pickford védései

Az ágrajz
Az ágrajz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik