FFT: Lukaku, aki messzire repítheti a belgákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.20. 16:12
null
Romelu Lukaku messzire repítheti a belga válogatottat (Fotó: AFP)
Romelu Lukaku bombaformában kezdte az oroszországi világbajnokságot, és a segítségével messzire juthat az amúgy is nagyon jó erőkből álló Belgium. De hogyan indult a manchesteri kitérője?

 

Jól tudjuk, a labdarúgás történelme hemzseg azoktól az esetektől, amikor egy játékos tündökölt a klubjában, vagyonokat szerzett a csapatának, majd megvette egy nagyobb egylet, amelynél csetlett-botlott, és csak árnyéka volt korábbi önmagának. A belga válogatott jelenlegi sztárja, Lukaku is nehezen lendült bele az Old Traffordon, mostanra azonban kihagyhatatlan elem José Mourinho gépezetéből. És persze a belgák is nagyon sokat várnak tőle Oroszországban.

A FourFourTwo magazin terjedelmes összeállításában felidézi a belga futballista klubváltásának kacifántos körülményeit, és a kezdeteket a Manchester Unitednél.

Ami biztos: a Lukakuval kapcsolatos kérdésekre csak akkor kapunk biztos választ, ha a csatár addig lövi a gólokat, amíg a Manchester United ismét be nem gyűjti a nagy trófeákat. Az eddig látottakból mindössze azt a következtetést tudjuk levonni, hogy túlzottan nagy akadályok nem állnak a beilleszkedése és sikeressége útjában.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo magazin honlapján, ide kattintva.

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BELGIUM–PANAMA 3–0 (0–0)
Szocsi,
Fist Olimpiai Stadion, 43 257 néző, Vezette: Sikazwe (zambiai)
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (Chadli, 90.), Carrasco (M. Dembélé, 74.) – Mertens (T. Hazard, 83.), R. Lukaku, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Panama: Penedo – Murillo, R. Torres, Escobar, Davis – G. Gómez – Bárcenas (G. Torres, 63.), Cooper, Godoy, J. L. Rodríguez (I. Díaz, 63.) – B. Pérez (Tejada, 73.). Szövetségi kapitány: Hernán Darío Gómez
Gólszerző: Mertens (47.), Lukaku (69., 75.)
Sárga lap: Meunier (14.), Vertonghen (59.), De Bruyne (88.), ill. Davis (18.), Barcenas (45+2.), Cooper (49.), Murillo (51.), Godoy (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik