FFT: Már megnéztem a Trónok harcát, unatkozni fogok – Hummels

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 18:09
Interjú a német védelem vezérével, Mats Hummelsszel, aki rendkívül magabiztos, és – rossz hír az ellenfelek számára – nagyon elszánt, hogy a harmadik nemzet legyenek, amelyik megtartja a világbajnoki trófeát.  

Attól a pillanattól kezdve, hogy a Bayern München és a német válogatott védője besétál az Allianz Arenának abba a helyiségébe, ahol FourFourTwo lehetőséget kapott vele a beszélgetésre, árad belőle az, amit elvárunk egy világbajnoktól, aki épp nemrégiben lett újra német bajnok is.

Hummels azonban nem játssza meg magát, visszafogott és kiegyensúlyozott. Aurája jó, egészséges önbizalom sugárzik belőle. „Ez fontos is – kezdi. – Ha egy csapat kételkedik a saját minőségében vagy teljesítményében, az a pályán is le fog jönni, és máris hátrányból indul. A játékosaink tele vannak önbizalommal, azt hiszem, magabiztosan utazunk a világbajnokságra.”

Az egyetlen, ami miatt aggódik, az, hogyan töltse ki idejét a mérkőzések között. „Már a teljes Trónok harcán átrágtam magam, de biztosan találok majd valamit néznivalót – mondja. – Amint egy mérkőzés véget ér, túl is vagyok rajta.”

Ízelítő az interjúból:

Mit jelentene Németország számára, ha megtarthatná a serleget?
– Az egész országnak nagyon sokat jelentene. Eddig mindössze két nemzet védte meg a világbajnoki címét, Olaszország 1938-ban és Brazília 1962-ben. Ez nagy motivációt jelent nekünk is.

Mexikó, Svédország és Dél-Korea lesz az ellenfél a csoportban. Mit gondolsz róluk?
– Jó csoport, mert egyik tagjáról sem jelenthető ki biztosan, hogy az utolsó helyen végez. Mi vagyunk a kiemelt esélyesek, és tudjuk is, hogy kötelességünk megnyerni a csoportot. Svédország ellen rengeteget játszottunk már, Mexikóval is találkoztunk a tavalyi Konföderációs Kupán, de nem hiszem, hogy valaha pályára léptem Dél-Korea ellen.

Hogyan hozza ki Joachim Löw a legjobbat játékosaiból?
– Elsősorban a taktikával és az edzéseken. Nagyon sokat vár el tőlünk, és azt is tudja, hogyan kell egy ilyen nagy tornán kezelni a játékosait. Ha eljutunk a döntőig, hét hetet töltünk egymással. Nem egyszerű ennyi ideig motiváltnak maradni. Ám ő tudja, miként oldja meg.

A Mats Hummelsszel készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik