Felkészülés: Van Marwijk nagy zakóval kezdett az auszikkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 23:10
null
Nehéz hónapok előtt áll Bert van Marwijk (Fotó: BBC)
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottak mérkőzésein Bert van Marwijk nagy vereséggel debütált az ausztrálok kispadján, Tunézia Iránt, Marokkó a szerbeket verte meg, nyert Svájc, nem bírt az ellenfelével Japán, Szenegál és Szaúd-Arábia sem.

 

Jól kezdődött, de borzasztóan végződött Bert van Marwijk bemutatkozása az ausztrál kispadon. A holland tréner csapata Jackson Irvine találatával már a 19. percben vezetett Norvégiában, de még az első félidőben egyenlített Ola Kamara. A vb-résztvevő válogatottnak csak a második játékrészben kezdődött az igazi hideg zuhany, ugyanis Kamara további két gólt szerzett, és Tore Reginiussen is eredményes volt – a hazaiak 4–1-re nyertek. Van Marwijknek bőven van még tehát dolga a következő hónapokban, júniusban például a mieink ellen tökéletesítheti az auszik játékát.

Szenegál Pape Moussa Konate góljával harcolt ki döntetlent Üzbegisztán ellen. A korábbi vb-selejtezős ellenfelünknek, Svájcnak egy Blerim Dzemaili-gól is elég volt Görögország legyőzéséhez. Milad Mohammadi öngólt szerzett Tunézia ellen, Irán így kapott ki 1–0-ra. Mali tizenegyesből szerzett góllal vezetett a világbajnokságra kijutó Japán ellen, ám Nakadzsima Soja 93. percben elvégzett büntetőjével 1–1-es végeredmény alakult ki.

Szaúd-Arábia válogatottjában Fahad al-Muvallad talált be Ukrajnának, ám ez is csak egyenlítést ért. Két vb-résztvevő összecsapásán Marokkó 2–1-re győzött Olaszországban a szerbek ellen.

VB-RÉSZTVEVŐ CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Japán–Mali 1–1
(Nakadzsima 93. – 11-esből, ill. Diaby 44.)
Norvégia–Ausztrália 4–1 (O. Kamara 36., 57., 91., Reginiussen 57., ill. Irvine 19.)
Szenegál–Üzbegisztán 1–1 (M. Konate 63., ill. Sukurov 19. – 11-esből)
Görögország–Svájc 0–1 (Dzemaili 59.)
Tunézia–Irán 1–0 (Mohammadi 71.)
Szaúd-Arábia–Ukrajna 1–1 (al-Muvallad 38., ill. Kravec 32.)
Szerbia–Marokkó 1–2 (Tadics 37., ill. Zijes 29. – 11-esből, Butaib 40.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik