Edzősors: Ancelotti nagyon meglepő helyen folytathatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.19. 12:17
Helyi sajtóértesülések szerint Carlo Ancelotti lehet a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Mint ismert, a Horvát Labdarúgó-szövetség (CFF) még október 7-én, a finnek elleni iksz után menesztette Ante Cacic szövetségi kapitányt, akinek helyén a vb-selejtezők utolsó fordulójában már Zlatko Dalic irányította a csapatot. még október 7-én, a finnek elleni iksz után menesztette Ante Cacic szövetségi kapitányt, akinek helyén a vb-selejtezők utolsó fordulójában már Zlatko Dalic irányította a csapatot.

Dalic egyelőre csak megbízott kapitányként tevékenykedik a gárda élén, s a szövetség a pótselejtezők után ismét összeül, hogy megtárgyalja, ki legyen a végleges szövetségi kapitánya a horvát válogatottnak.

Helyi sajtóértesülések szerint nagy esély van rá, hogy Dalic marad a kapitány, ám azt is megjegyzik, hogy a CFF egy igazi „nagyágyú” szerződtetésén is gondolkozik, nevezetesen Carlo Ancelottién!

A La Gazzetta dello Sport is megerősítette, miszerint a horvát szövetségnél valóban jelölt a Bayern Münchentől nemrég menesztett olasz tréner – sőt, a lap arról számolt be, miszerint Ancelottinak már fel is ajánlották az állást!

Ancelottit a horvát kispadon kívül összeboronálták már az olasz válogatottal is, emellett pletykálják, hogy a Chelsea élén válthatja Antonio Contét, de elképzelhető az is, hogy visszatér korábbi sikerei színhelyére, a Milanhoz.

LADIC HELYETT OLIC A SEGÍTŐ

Dalic már megtalálta segítőjét, Ivica Olicot, akinek kinevezése kisebb meglepetésként hatott. A helyi sajtó úgy vélte, hogy Dalic a korábbi kétszeres jugoszláv és 59-szeres horvát válogatott kapust, Drazen Ladicot kéri fel erre a munkára. Már csupán azért is, mert 2013-ban a szaúdi al-Hilalnál, majd 2014 óta az emírségekbeli al-Ain csapatánál is együtt dolgoztak.

A Tportal.hr azt írta, nem tudni, hogy egyáltalán szóba került-e Ladic szerepvállalása, de az nem titok, hogy az egykori kapus és a horvát szövetség kapcsolata nem a legideálisabb.

A szakember 2006 és 2011 között a horvát U21-es válogatottat irányította, de egy 2010. szeptemberi autóbalesetét követően felvetődött a gyanú, hogy meghamisította a biztosítási okmányokat, ezért a szövetségi vezetői menesztették állásából.

olic
olic

 

A posztra így Olic került, aki tavaly márciusban vonult vissza a válogatottságtól, idén júniusban pedig – miután kiesett a német másodosztályból az 1860 Münchennel – végleg felhagyott az aktív játékkal.

„Nagy megtiszteltetés, hogy ismét a horvát válogatottat segíthetem, ezúttal egy új szerepkörben. Köszönöm Dalic kapitány bizalmát, mindent megteszek, hogy hozzájáruljak a nagy közös cél, az oroszországi vb-szereplés eléréséhez. Úgy vélem, hogy a karrieremmel és tapasztalatommal segíteni tudok. Mindenkinek megígérhetem, hogy edzőként is ugyanúgy tiszteletben tartom, hogy a siker a kemény munkában és a becsületes hozzáállásban rejlik” – mondta a Bayern München, a Hertha és a Wolfsburg egykori csatára, aki összesen 104 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban.

A VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐK MENETRENDJE
1. MÉRKŐZÉSE
NOVEMBER 9. (CSÜTÖRTÖK)

Horvátország–Görögország
VISSZAVÁGÓ

NOVEMBER 12. (VASÁRNAP)
Görögország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik