Argentína: Higuaín a keretben, főpróba Izrael ellen

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.01. 18:22
null
Jorge Sampaoli szemmel tartja az argentin játékosokat (Fotó: AFP)
Egy héttel a világbajnokság rajtja előtt Izraelben játszik felkészülési mérkőzést az előző vb-n döntős argentin labdarúgó-válogatott.

 

 

 

Az izraeli sportági szövetség csütörtöki bejelentése szerint helyszíne még nincs a június 9-i összecsapásnak, amelyért hárommillió dollárt fizetnek az argentin szövetségnek. Ez az összeg azonban a felére csökken, amennyiben a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi – elővigyázatosságból, nehogy megsérüljön közvetlenül a vb előtt – nem lép pályára.

Az argentinok először június 16-án, az izlandiakkal játszanak az oroszországi világbajnokságon, amelyen még a horvátokkal és a nigériaiakkal szerepelnek egy csoportban.

A vb-t 11 orosz város 12 stadionjában rendezik meg június 14. és július 15. között.

Jorge Sampaoli csütörtökön kihirdette szűk, egyelőre csak légiósokból álló keretét az olaszok és a spanyolok elleni felkészülési mérkőzéseikre. Újra ott van Messiék között Gonzalo Higuaín, akivel eddig nem számolt a szövetségi kapitány. Az 57 éves szakember szerint a vb-keretük 80 százaléka már összeállt a fejében, ám a fennmaradó 20 százalék jelenti a legnagyobb fejtörést.

A Kínába igazoló Javier Mascheranóról elmondta, jobban örül neki, hogy így minden héten végigjátszhat egy meccset, mintha továbbra is a Barcelona kispadján ülne. Első számú kapusuk, Sergio Romero iránt továbbra is töretlen a bizalma, de természetesen szívesen látná őt többször a Manchester United kapujában.

AZ ARGENTIN KERETBE MEGHÍVOTT LÉGIÓSOK




ARGENTÍNA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
2018
Március 23.,
Manchester (Anglia): Olaszország–Argentína
Március 27.,
Madrid: Spanyolország–Argentína
Május 30.,
Buenos Aires: Argentína–Bolívia
Június 9.,
Izrael: Izrael–Argentína
2017

November 14., Krasznodar (Oroszország): Nigéria–Argentína 4–2 (Banega, Agüero)
November 11.,
Moszkva: Oroszország–Argentína 0–1 (Agüero)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik