Ismerve Lionel Messi játék iránti szeretetét, nehezen elképzelhető, hogy eleget tegyen az argentin szövetség kérésének (Fotó: AFP)

 

„Remélem, minden játékosunk ugyanolyan formában érkezik majd a válogatotthoz, mint amilyenben jelenleg futballozik. Sergio Agüero fantasztikusan játszik, Lionel Messi pedig mindig is kiváló volt” – kezdte Tapia.

„Beszéltünk Messivel, és arra kértük, hogy a saját érdekében kevesebbet játsszon a Barcelonában. Ha vannak olyan mérkőzések, amelyeken nem muszáj pályára lépnie, akkor ne tegye, kicsit jobban figyeljen magára” – tette hozzá az AFA első embere.

Az ötszörös aranylabdás a mostani idényben eddig 36 tétmérkőzésen 3033 percet – vagyis több mint 50 órát – töltött a pályán a Barcában.

Tapia azt is elmondta, a katalán szövetség megkereste az argentinokat, hogy június 4-én, Barcelonában felkészülési meccset vívjon a világbajnokságra készülő dél-amerikai válogatottal. Hozzátette, az albiceleste szövetségi kapitányának, Jorge Sampaolinak tetszik az ötlet, ezért a felek tárgyalnak a találkozó lekötéséről.